FILM „BOGOVI I GENERALI“ - PETAK U 22:30

Savršena rekonstrukcija američkog građanskog rata

Film prati ličnost i život Tomasa Džeksona, briljantnog i ekscentričnog generala konfederacije, od početka građanskog rata pa sve do njegove nesrećne pogibije
2336 pregleda 0 komentar(a)
Film, Foto: TV Vijesti
Film, Foto: TV Vijesti

Američki Sjever i Jug su na korak od građanskog rata. General Robert Li je pred najtežom odlukom u životu, jer je razapet između lojalnosti državi koju voli i svog južnjačkog porijekla. I dok njegov narod sa juga bjesni na Sjever uništavajući zastave Unije, stanovništvo se iz sjevernog dijela zemlje takođe priprema za krvavi obračun.

Među njima je i ugledni profesor Džošua Lourens Čambrelejn koji karijeru na koledžu mijenja vojničkom. Jednako častan i odan domovini je i njegov protivnik na strani Konfederacije Tomas Džekson.

Opisujući gotovo sve svoje protagoniste kao časne i predane vojnike ma na kojoj szrani se borili, reditelj Ronald Maksvel je napravio film koji će se najviše pamtiti po briljantno prikazanim bitkama i savršenoj rekonstrukciji vremena o kojem govori.

Uloge: Džef Danijels, Stiven Leng, Robert Duval, Mira Sorvino, Tomas Hovel, Kevin Konvej, Met Letsčer, Frenki Fajson, Keli Roča i Brus Boklejtner

Režija: Ronald Maksvel

Film “Bogovi i generali” gledajte u petak od 22.30h na TV Vijesti.