FILM “IZGLUBLJNI U SVEMIRU” – SUBOTA U 20:00

Izvrsni Geri Oldmen u ulozi negativca dr Smita

Godine 2058. planeta Zemlja gubi svoje prirodne resurse, a nepovratne posljedice izazvane zagađenjem prirodne sredine i globalnim zagrijavanjem čine život sve težim
539 pregleda 0 komentar(a)
Film, Foto: TV Vijesti
Film, Foto: TV Vijesti

“Izgubljeni u svemiru” je američka naučna fantastika avanturističkog žanra koju je režirao Stiven Hopkins. Film je primio šest nominacija “Saturn Nagrade”, a izvrsni Geri Oldmen dobio je nagradu za najboljeg sporednog glumca.

Godine 2058. planeta Zemlja polako gubi svoje prirodne resurse, a nepovratne posljedice izazvane zagađenjem prirodne sredine i globalnim zagrijavanjem čine život sve težim. Profesor Džon Robinson, koji je vodeći naučnik iz misije Jupiter 2, odlučuje otići sa porodicom na planetu Alfa Prajm na kojoj su uslovi za život najsličniji onima na Zemlji. Njihov zadatak je da dođu do planete Alfa Prajm što je brže moguće kako bi napravili portal na drugoj strani i kako bi ljudima sa Zemlje omogućili sigurno putovanje svjetlosnom brzinom. Džon i njegova žena Mauren Robinson, zajedno sa njihovo dvoje djece i naučnicom Džudi i pilotom Vestom kreću na rizičan put bez povratka u nadi da će spasiti ljudsku rasu i opet kolonizirati.

Ipak, njihove planove će onemogućiti doktor Smit, sabotirajući njihov svemirski brod što će rezultirati da zajedno zalutaju u sasvim nepoznati dio galaksije. Izgubljeni u mraku, susreću se sa brojnim opasnostima svemira, a Robinsoni se samo žele vratiti kući.

U glavnim ulogama: Geri Oldmen, Vilijam Hurt i Met Lablenk.

Film “Izgubljeni u sveminu” pratite u subotu od 20.00h na programu TV Vijesti.