Neko je javio dilerima da policija dolazi: Odanost policiji ili porodici

Hapšenje preprodavaca droge rezultiralo je krvoprolićem. Dokazi počinju da pokazuju da je neko javio dilerima da policija dolazi. I to netko iznutra...
838 pregleda 0 komentar(a)
Film "Ponos i slava", Foto: TV Vijesti
Film "Ponos i slava", Foto: TV Vijesti

Uzbudljiva i emotivna priča o porodici policajaca čiji se članovi nađu na suprotnim stranama korupcijskog skandala u njujorškoj policiji.

Četiri policajca su mrtva. Ubijeni su u zasjedi koja je uznemirila policiju i dovela do velike napetosti. S obzirom da je ubica policajaca na slobodi, glavni policijski inspektor na Menhetnu, Francis Tierney stariji, zamoli svoga sina, detektiva Raya Tierneya, da predvodi istragu. Ray nevoljno preuzima slučaj jer zna da je ubijenim policajcima nadređeni bio njegov brat, Francis Tierney mlađi.

Na prvi pogled sve je izgledalo kao da su policajci krenuli na rutinsko hapšenje preprodavaca droge, koje je krenulo u neželjenom smjeru, što je rezultiralo krvoprolićem. Međutim, kako Ray kopa sve dublje u slučaj, shvata da je sigurno neko javio dilerima droge da policajci dolaze. I to netko iznutra. Što je još gore, dokazi počinju da pokazuju da krivac može biti upravo njegov brat. Kada pitanja počnu da se gomilaju, slučaj natjera članove porodice da biraju između međusobne odanosti i odanosti prema policiji, pravdi i zakonu.

Glavne uloge: Edvard Norton, Kolin Farel i Noa Emerik

Režija: Gevin Okonor

Film “Ponos i slava" gledajte u na televiziji Vijesti u subotu od 22.30h.

Bonus video: