"Osvetnici: Kraj Igre" film s najvećom zaradom svih vremena

Krajem prošlog vikenda, Kraj Igre se privukao filmu Avatar na 7 miliona dolara razlike. U međuvremenu je Dizni u svojim završnim proračunima globalne zarade pronašao dodatni novac.
1994 pregleda 0 komentar(a)
Osvetnici: Kraj Igre, Foto: Twitter
Osvetnici: Kraj Igre, Foto: Twitter
Ažurirano: 21.07.2019. 11:56h

Film Marvel Studia i Diznija, "Osvetnici: Kraj Igre", i zvanično je prešao Kamerunovog Avatara i time postao film sa najvećom zaradom u istoriji, prenosi N1.

Predsjednik Marvel Studia Kevin Fajg je izneo ove informacije kada je u noćas izašao na scenu na Comic Con-u u San Dijegu. Do petka, svjetska zarada filma ”Osvetnici: Kraj Igre” je iznosila 2,789.2 milijarde dolara, samo 500.000 manje od filma Avatar, piše Stripblog.

Ova razlika će se promjeniti kada se zaključe zarade na vikend blagajnama ovog vikenda (prošlog vikenda Kraj Igre sa dodatnim scenama je zaradio 2.8 miliona). Krajem prošlog vikenda, Kraj Igre se privukao filmu Avatar na 7 miliona dolara razlike. U međuvremenu je Dizni u svojim završnim proračunima globalne zarade pronašao dodatni novac.

Krajem juna film "Kraj Igre" je ponovo pušten u bioskope sa otprilike 6 minuta dodatnog materijala u nadi da će srušiti Avatara.

Između ostalih dostignuća, ova superherojska ekstravaganca je zabilježila najveće globalno filmsko otvaranje sa 1.22 milijarde dolara. Ukupna zarada na američkom tržištu iznosi 853.4 miliona, a 1.935,8 milijardi dolara na globalnom nivou.

Bonus video: