FILM „ŠARLOTA GREJ“ – NEDJELJA U 19:55

Kako pronaći ljubav izgubljenu u strahotama rata i špijunaže

Upečatljiva drama koja prikazuje sve strahote rata, špijunaže, ali i snagu i opstanak ljubavi kao svijetle tačke u svakom teškom periodu
848 pregleda 0 komentar(a)
Šarlota Grej
Šarlota Grej

U nedjelju od 19.55h na programu televizije Vijesti pogledajte film „Šarlot Grej“ - romantičnu dramu smještenu u mračni period Drugog svjetskog rata u Francuskoj. 

London je 1942. godine u ruševinama i mraku zbog bombardovanja. Mlada Škotlanđanka, Šarlota, putuje iz Škotske u London da pruži pomoć i slučajno na zabavi upoznaje Pitera, pilota na odsustvu, u kojeg se zaljubljuje. U nepredvidljivim godinama rata, njihova veza se naglo prekida kada Piter biva pozvan nazad u službu, a njegov avion oboren iznad Francuske. 

Šarlota Grej

Šarlota je rastrzana između dvije mogućnosti, jedne da je Piter mrtav i druge da je preživio i pridružio se Pokretu otpora u Francuskoj. Vjerujući u ono što joj srce želi, ona se spušta padobranom iza neprijateljske linije fronta na jugu Francuske kao tajni agent koji će pomagati Pokretu otpora.

Šarlota Grej

Zvanično, regrutovala ju je britanska vlada za specijalni zadatak uspostavljanja kontakta sa lokalnom gerilskom jedinicom koja se bori protiv njemačkog okupatora. Nezvanično, ona traga za svojim voljenim Piterom. 

Ne propustite ovu upečatljivu dramu koja prikazuje sve strahote rata, špijunaže, ali i snagu i opstanak ljubavi kao svijetle tačke u svakom teškom periodu. 

Glavne uloge: Kejt Blanšet, Bili Krudup

Režija: Gilijan Armstrong