FILM "JA SAM LEGENDA" - SUBOTA U 20:00

Protiv virusa i mutiranih čudovišta: Ima li nade za čovječanstvo

Film "Ja sam legenda" sa Vil Smitom u glavnoj ulozi, čije glumačko umijeće apsolutno opisuje i sam naslov filma
920 pregleda 2 komentar(a)
Film "Ja sam legenda"
Film "Ja sam legenda"

Vil Smit igra Roberta Nevila, briljantnog naučnika koji nije uspio da zaustavi smrtonosni virus koji je ubio skoro sve na Zemlji, a ostale pretvorio u čudovišta. Robert je jedini preživjeli čovjek u uništenom Njujorku, možda i na svijetu, koji je na neki neobjašnjiv način imun na virus i očajnički pokušava da pronađe lijek koji bi poništio njegove učinke.

On duboko vjeruje da nije poslednji preživjeli i uporan je da pronađe ostale kojima bi pomogao pomoću sopstvene imune krvi. Ali, nije sam, iz sjenke vrebaju neprijatelji – mutirane žrtve apokalipse zaražene virusom čekaju da Nevil napravi kobnu grešku.

Prema mišljenju kritike Vil Smit je sam odlično iznio ovu dramatičnu, postapokaliptičnu priču sa pomalo neočekivanim obrtom na kraju koji je itekeko ostavio utisak na gledaoce.

Interesantno je da je Smit imao gaf na konferenciji za novinare pred premijeru filma kada je slučajno otkrio kraj. Warner Bros je zamolio novinare i sve prisutne da ne objave tu informaciju, što je srećom uslišeno pa je kraj filma ipak ostao u tajnosti sve do premijernog prikazivanja u bioskopima.

Djevojčica koja glumi Nevilovu kćerku i u stvarnom životu je kćerka popularnog glumca, a pas koji se pojavljuje u filmu je doveden iz azila. Iako nikada nije bio dresiran za svega nekoliko nedjelja je uspio da savlada sve izazove, a Vil se za njega toliko vezao da je želio da ga udomi nakon završetka snimanja.

Glavne uloge: Vil Smit i Alis Braga

Režija: Francis Laurens

Film „Ja sam legenda“ gledajte u subotu od 20.00h na TV Vijesti.