FILM “IZNENADNI UDAR” – SUBOTA 22:30

Legendarna priča o detektivu poznatom kao Prljavi Hari

Priča o detektivu koji je nadimak dobio zbog metoda koje koristi pri hvatanju kriminalaca, ali i zbog činjenice da obavlja poslove koje niko ne želi
1370 pregleda 0 komentar(a)
Film “Iznenadni udar”
Film “Iznenadni udar”

Glavnu ulogu tumači legendarni Klint Istvud, koji inače na kastingu nije bio prvi izbor za Harija, ali kako je bio oduševljen likom, na kraju je uspio da se izbori i dobije ulogu inspektora Harija Kalahana. Njega u policijskoj stanici nazivaju još i Prljavi Hari, kako zbog metoda koje koristi pri hvatanju kriminalaca, tako i zbog činjenice da obavlja zadatke i poslove koje niko ne želi.

Radnja filma se zapliće kada u tihom i mirnom gradiću u okolini San Franciska žrtva silovanja počne da se sveti počiniocima tog gnusnog zločina. Slučaj dobija upravo Hari Kalahan, kao poslednju šansu pred suspenziju. Došavši na mjesto zločina, Kalahan vrlo brzo uočava vezu između zločina koji se odvijaju u gradiću, sa neriješenim ubistvima iz San Franciska.

Znajući da ne može da računa na pomoć lokalne policije, čiji ga načelnik smatra nadmenim i prepotentnim, Hari će i ovog puta sve morati da riješi sam, što negovoj neuhvatljivoj prirodi najviše i odgovara.

U glavnim ulogama: Klint Istvud, koji potpisuje i režiju, zatim Sondra Lok i Pat Hingl

Film “Iznenadni udar” gledajte u subotu od 22.30h na TV Vijesti.