O pokojnici sve najljepše: O njenim porodicama baš i ne

Film o dva živopisna porodična klana koje je povezala smrt žene koja je prvo bila udata za južnjaka Džima Koldvela, a zatim za Britanca Kingslija Bedforda
2422 pregleda 0 komentar(a)
Film “Automobil Džejn Mensfild”
Film “Automobil Džejn Mensfild”

Dvije zaraćene porodice sa suprotnih strana Atlantskog okeana sastaju se da bi oplakale smrt žene koja ih je spojila. Tako otkrivaju pravu moć izlječenja u ovoj nježnoj dramskoj komediji čija se radnja odvija u Alabami krajem 1960-ih.

Film
Film “Automobil Džejn Mensfild”

Film „Automobil Džejn Mensfild“, reditelja i oskarovca Bilija Boba Torntona, govori o dva živopisna porodična klana koje je povezala smrt žene koja je prvo bila udata za južnjaka Džima Koldvela, a zatim za Britanca Kingslija Bedforda.

Film
Film “Automobil Džejn Mensfild”

Kada su je dovezli kući kako bi je sahranili, dvije porodice se sreću prvi put u domu Koldvelovih u Alabami u kojem vlada snažan osjećaj mučne radoznalosti. Sudar različitih kultura, Starog svijeta i Starog juga postaje pozadina iskrenih, ali i ponekad urnebesnih svađa porodica Koldvel i Bedford. Ove svađe su posljedica dugo potiskivanog bijesa, porodičnog rivaliteta i tajni, ali i uspomena na rat i na to kako je on uticao na tri generacije očeva i sinova.

U glavnim ulogama: Tipi Hedren, Kevin Bejkon i Rej Stivenson

Režija: Bili Bob Tornton

Ne propustite film “Automobil Džejn Mensfild” u srijedu od 22.30h na TV Vijesti.

Bonus video: