Specijalista za zagorčavanje života: Svog i svih ostalih

Film je 2014. osvojio Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu
1132 pregleda 0 komentar(a)
Film “Nesrećna Džasmin”
Film “Nesrećna Džasmin”

Džasmin, pripadnica njujorškog visokog društva, smješta supruga u zatvor, nakon što sazna za njegovu ljubavnu aferu. Nakon nekog vremena ona dobija vijest da joj se muž objesio u ćeliji. Gonjena grižom savjesti i drugim psihičkim problemima, odlazi u San Francisko. U dom svoje sestre koja ju je ljubazno ugostila, Džasmin donosi brojne probleme i strašne neprekidne svađe.

Film
Film “Nesrećna Džasmin”

Džindžer živi sasvim drugačiji život, ima skromniji stan, momka Čila, koga Džasmin, iako u potpunom emotivnom rasulu, bjesomučno kritikuje.

U pokušaju da zaboravi na narcističke potrebe koje je progone, Džasmin polako gubi bitku. Stare navike i nove laži počinju da zagorčavaju sve živote, a posebno njen.

Film
Film “Nesrećna Džasmin”

Film je 2014. osvojio Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu i bio je nominovan u kategorijama najbolje sporedne ženske uloge i najboljeg originalnog scenarija. Osvojio je i Zlatni globus u kategoriji najbolja ženska uloga u filmu - drami, a Sali Hokins je bila nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu. Prema ocjenama kritičara riječ je o iznenađujućem i briljantnom filmu.

U glavnim ulogama: Kejt Blanšet, Alek Boldvin, Sali Hokins i Piter Sarsgard

Režija: Vudi Alen

Film “Nesrećna Džasmin” gledajte u nedjelju od 20.00h na TV Vijesti.

Bonus video: