Osuđen na doživotnu: Može li mu se vjerovati?

Mlada djevojka, tražeći izlaz iz malog mjesta u kojem je odrasla, pridružuje se američkoj vojsci. Umjesto odlaska na ratište, kako je planirala, naći će se na poziciji čuvara u ozloglašenom logoru “Gvantanamo” za osumnjičene aktere terorostičkog napada koji se dogodio 11. septembra u Njujorku.
2086 pregleda 0 komentar(a)
Film “Čuvarka”, Foto: Film “Čuvarka”
Film “Čuvarka”, Foto: Film “Čuvarka”

Film počinje sa hapšenjem Alia Amira kojeg bez obrazloženja odvode u logor Gvantanamo. Optužen da je učestvovao u planiranju napada na zgrade “Bliznakinje”, Alia i ostali nevini zatvorenici će cio život provesti u zatočeništvu. Osam godina kasnije, žena vojnik prve klase, Ejmi Kol, biva prebačena da radi kao stražar u Gvantanamu.

Film “Čuvarka”
Film “Čuvarka”

Po dolasku, Ejmi je vrlo hladna prema zatvorenicima i kolegama među kojima je jedina žena. Dok na taj način pokušava da se skloni od mnogućih problema, Ejmi se suočava i sa sve češćim seksualnim uznemiravanjem. Upravnik logora će pokazati razumijevanje prema njoj, ali joj neće puno pomoći jer i sam dobro zna kako stvari funkcionišu u Gvantanamu. U periodu od deset mjeseci, Ejmi će ostvariti dobru komunikaciju sa zatvorenikom Alijem, čije riječi su je natjerale da razmisli o svojim moralnim uvjerenjima.

Glavne uloge: Kristen Stjuart i Pejmen Madi

Film “Čuvarka” gledajte u petak od 22.30h na TV Vijesti.

Bonus video: