FILM „MOGU LI DA TE UBIJEM?“ – SUBOTA 22.30H

Policajac psihopata: Kriminalcima sudi po kratkom postupku

Policajac Baz postaje ludi osvetnik, koji kriminalcima nudi dvije opcije: hapšenje ili smrt. Svoju kampanju doživljava kao „legalno ubijanje“

3837 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Baz je bio jedan od novih policajaca koji su se kretali na biciklu. Bio je zabavan tip, a onda je doživio nezgodu, povrijedio glavu i postao – psihopata. Tokom nemira koji izbijaju u Londonu, nekadašnji policajac Baz postaje ludi osvetnik, koji kriminalcima nudi dvije opcije: hapšenje ili smrt. Pritom, on tu svoju kampanju doživljava kao „legalno ubijanje“. Kriminalci, previše zatečeni, zbunjeni ili pijani da bi se raspravljali, bivaju ljubazno upitani: „Mogu li da te ubijem?“, a onda veselo ispraćeni u „vječna lovišta“.

foto: TV Vijesti

Svi ovi razgovori su snimljeni Bazovom kamerom na kacigi, a zatim anonimno postavljeni na internet, gdje, nakon svakog novog ubistva, stiču sve jaču podršku. Ljudi doživljavaju to što on radi kao čišćenje društva od smeća.

Ali, u neočekivanom obrtu, Baza hvataju rođaci jedne od žrtava koje su mu pripisane. Prijete mu smrću ili još gore – razotkrivanjem.

Film „Mogu li da te ubijem?“ gledajte večeras od 22.30h na TV Vijesti.

Preporučujemo za Vas