„Za Samu“ – dokumentarni film koji ne smijete propustiti

Dokumentarni film “Za Samu” dobitnik je nagrade BAFTA-e, glavne nagrade na AJB DOC Film Festivalu, kao i brojnih nagrada na drugim međunarodnim festivalima, a bio je nominovan i za nagradu Oskar

11991 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

U obliku ljubavnog pisma mlade majke svojoj ćerki, ovaj film govori o životu Vad tokom pet godina ustanka u Alepu u Siriji, tokom kojih se ona zaljubljuje, udaje i rađa Samu, dok se kataklizmički sukob razvija oko nje. Njena kamera bilježi nevjerovatne priče o gubitku, smijehu i preživljavanju dok se Vad bori s nemogućim izborom – da li da pobjegne iz grada kako bi zaštitila život svoje ćerke, u situaciji u kojoj napuštanje grada znači napuštanje borbe za slobodu kojoj je već toliko toga žrtvovala.

Za Samu
foto: Screenshot/TV Vijesti

Dokumentarni film “Za Samu” dobitnik je nagrade BAFTA-e, glavne nagrade na AJB DOC Film Festivalu, , kao i brojnih nagrada na drugim međunarodnim festivalima, a bio je nominovan i za nagradu Oskar.

Za Samu
foto: Screenshot/TV Vijesti

Ovaj film je istovremeno i najava festivala dokumentarnog filma UBRZAJ u organizaciji Centra za građansko obrazovanje, koji će biti održan od 11. do 15. decembra u Muzičkom centru i Crnogorskoj kinoteci u Podgorici, a prateća izdanja u Kinu "Boka" u Kotoru od 12. do 13. decembra i u Kulturnom centru u Beranama od 14. do 15. decembra 2021.

Dokumentarni film “Za Samu” – TV Vijesti, srijeda 20.00h

Bonus video: