Junaci doba zlog: „ Bratislav Gašić – don vitez Korleone “

Bratislav Gašić je postao čovjek službe, ne one kojom je rukovodio, već partijske, iza koje su ostale sve najveće kriminalne i koruptivne afere

11031 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Od Bate Santosa, uvoznika kafe, kad se to zvalo švercom, preko Don Korleonea, čije su firme u blokadi, dok on iz budžeta puni džepove svoje familije, Bratislav Gašić je postao čovjek službe, ne one kojom je rukovodio, već partijske, iza koje su ostale sve najveće kriminalne i koruptivne afere. Čim je sa svog fejsbuk profila obrisao fotografiju sa dojučerašnjim finansijerom stranke, Miroslavom Miškovićem, šarmantni i harizmatični čarapanski vitez dogurao je do ministra.

Zavidnu vojničku disciplinu demonstrirao je naredbama koje su bar sedmoro ljudi odvele u smrt, ali je smijenjen zbog prostakluka. I trpio je godinu i po dana, bez ikakve funkcije. Opranih ruku, ne i savjesti, vratio se družini. Ne i državi. To što je izbegao odgovornost juče, ne znači da sjutra neće snositi posledice neodgovornosti!

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Treću sezonu serijala ,,Junaci doba zlog’’ gledajte srijedom od 20h na televiziji Vijesti.

Bonus video: