Junaci doba zlog: „Miloš Vučević- politički batler porodice Vučić “

Fasciniran smjelošću projekcija o sebi činio je nedjela koja je teško izjednačiti sa razumom i umom, kao čovjek bez suštinskih znanja i obrazovanja izabrao je najprofitabilniju djelatnost – poltronstvo

2695 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Junaci doba zlog
Foto: Junaci doba zlog

Ako se neki hroničar zlog doba ikada bude dotakao Miloša Vučevića, u istoriji će ostati zabilježeno da je ovaj radikal po pedigreu, koji nikada u sebi nije krio ni radikala po uvjerenju, postao posilni, vladarske porodice Vučić iz čistog pragmatizma.

Od političara sa margine postao je glavni novosadski arhitekta, urbanista, graditelj. U zavadi sa zelenilom, kulturom i ljepotom, otkrio je neprikosnovenu ljubav prema ogoljenom betonu, blještavilu stakla, čvrstini armature. Narodnu poslovicu: „kad ti život da limune, ti napravi limunadu“ Vučević je načinio naprednijom: „kad ti život da poljoprivredno zemljište a ti napravi građevinsko“ i još naprednijom: „kad ti život da kulturno-istorijska zdanja, ti ih sravni sa zemljom’’. Tako je Miloš Vučević rešavajući probleme koje je izmišljao sam postao najveći problem, do juče Novosađanima, danas svim građanima Srbije.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Treću sezonu serijala ,,Junaci doba zlog’’ gledajte srijedom od 20h na televiziji Vijesti.

Bonus video: