Evita Peron: Snaga strasti i temperamenta, harizme i naivnosti

Eviti je potreban samo mikrofon i podijum kako bi čak i najveće govornike postidjela za govornicom. Kada ona govori, cijeli svijet sluša, čak i španski diktator Franko je ostajao nijem pred njenim govorima.
854 pregleda 0 komentar(a)
Pismo za Evitu Peron
Pismo za Evitu Peron

Godina je 1947. i Franku su potrebni savjeznici da bi održao svoju antikomunističku vladu. Predsednik Argentine Huan Peron pristaje da posjeti Španiju, ali će umjesto da ode lično poslati svoju suprugu umjesto njega. Na taj način će se dvije jake ličnosti sresti u Madridu. Bile su to možda najimpresivnije ženske ličnosti toga vremena. Eva i borac za slobodu, komunistkinja, Donja Huana, koja je optužena za puč protiv države i osuđena na smrt.

Eviti je bio potreban samo mikrofon i podijum kako bi čak i najveće govornike postidela za govornicom. Kada ona govori, cijeli svijet je slušao, čak i španski diktator Franko je ostajao nijem pred njenim govorima.

Eva dobija pismo od Huaninog sina koji želi da spasi svoju majku od smrtne kazne, u nadi da će moćna Evita moći nešto da učini za nju. Eva će ostati dirnuta riječima dječaka i daće sve od sebe da spase Huanin život, makar to značilo i doživotna robija za Huanu. Uplitanje u njen život, Huana će dočekati na nož, ali je svjesna da sve dok je Eva u posjeti Španiji, postoji samo jedna Prva dama Španije...

Uloge: Đulijeta Kardinali, Ana Torent, Malena Alterio...

Režija: Agusti Viljaronga

Mini seriju „Pismo za Evitu“ gledajte u subotu i nedjelju od 19.50h na programu TV Vijesti.

Bonus video: