SERIJA “LOZA” – RADNIM DANIMA U 20:00

Sukob ruši idilu: Je li zemlja pokraj mora za lozu ili za gradnju?

Zaplet koji liči na našu stvarnost dotiče poznate teme - korupciju, nepotizam, 'zlatnu mladež'...
2482 pregleda 0 komentar(a)
Serija "Loza"
Serija "Loza"
Ažurirano: 17.07.2019. 17:41h

Za srećan život na moru dovoljna je samo prava ljubav i flaša dobrog vina. Zvuči primamljivo živjeti na ostrvu, uzgajati lozu, uživati u ljubavi, vinu, prijateljstvu. Tako i Maja i Frane dolaze iz Zagreba na ostrvo Kampar kako bi tu obezbijedil egzistenciju i osnovali porodicu.

Frane je sin uglednog vinara sa kojim želi da unaprijedi porodični biznis. Da bi u tome uspjeli, moraju da prošire zasade loze pa su odlučili da kupe veliko zemljište smješteno tik uz more. Međutim, isto zemljište želi da kupi i Majin otac, inače građevinski tajkun, porijeklom s istog ostrva.

Sukob oko zemlje stvara dramu...

Divna slika lijepog života na ostrvu pokazuje i svoju drugu stranu - mračnu izdaju i sumnje zbog kojih se brat okreće protiv brata, otac protiv sina, gdje se ruše mostovi između prijatelja i komšija.

U bici između sjevera i juga, velikog i malog grada, tradicionalizma i nemilosrdne mafije, teško je znati ko su zaista vaši neprijatelji.

Dok zidovi morskog gradića stoje nepomično i svjedoče strašnim sukobima oko zemljišta, mladi bračni par pokušava da ostane zajedno i da ne poklekne pred teškom situacijom koja je sve zadesila.

Zaplet koji liči na našu stvarnost dotiče poznate teme - korupciju, nepotizam, 'zlatnu mladež'...

Poseban kvalitet serije "Loza" i ono po čenu se ona razlikuje od sapunica je činjenica da snimana na autetntičnim lokacijama. 

"Dramska serija mora biti autentična u vremenu i prostoru, na koje se radnja oslanja. Ključni element, za razliku od sapunice ili telenovele, jeste autentičnost" – kazao je Nebojša Taraba, producent 'Loze'. "Mi smo u 'Lozi' pokušali da približimo stvarni način kako ljudi u takvoj jednoj sredini žive, koji ih problemi muče. Zato se serija snimala isključivo na stvarnim lokacijama, otvorenim  prostorima ostrva Zlarina, u kućama ostrvljana. U Holivudu se i u studiju mogu snimiti dobri materijali, ali kod nas nijesu iste prilike, zato smo se odlučili na ovu drugu, možda skuplju, ali bolju verziju. Kada snimate u stvarnoj kući, sve može biti problem, sunce, buka, oblak koji se pojavio, ali krajnji je rezultat kvalitetan materijal.

Uz seriji glume Žarko Radić, Ksenija Pajić, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Franka Klarić , Kaja Toma Branica, Jakov Milošević, Špiro Guberina, Marko Cindrić i drugi.

Seriju je režirao Dario Pleić, scenarista je Vlado Bulić, a dramaturg Drago Kekanović.

Seriju „Loza“ gledaoci TV Vijesti mogu pratiti radnim danima od 20.00h.