Glavna glumica u seriji "Kazna": Zbog sina znam sve o Bešiktašu

Nepravde, predrasude, nedostatak razumijevanja i ljubavi, smatra Bilgin, temelj su svog zla koje se događa u svijetu
2692 pregleda 1 komentar(a)
Belcim Bilgin
Belcim Bilgin
Ažurirano: 17.07.2019. 15:35h

U napetoj seriji ‘Kazna’ koja govori o uspjehu, ljubavi i novcu, simpatije gledalaca osvaja Naz, koju igra turska glumica Belçim Bilgin. Upravo se tom serijom, nakon duže pauze, ona vratila na male ekrane.

Njena karijera broji mnogo više filmova nego serija, a nova hit serija „Kazna“ je jedna od rijetkih koje je snimila. Kritičari su njenu glumu u ovoj seriji vrlo pozitivno ocijenili, što je još jedna od preporuka za gledanje serije u kojoj se putevi dvojice bogatih biznismena ukrštaju zbog jedne žene.

Belcim Bilgin je rođena 31. januara 1983. u Ankari. Glumom je počela da se bavi 2002. godine. Nakon što se preselila u Pariz i živjela tamo dvije godine, radila je na filmu „Lutka“ koji je predstavio njene prve korake u filmskoj karijeri. Kao cijenjena glumica, nominovana je za svoje uloge i na inostranim festivalima. Najpoznatija je po filmu "San leptira" koji je režirao njen suprug Yilmaz Erdogan.

„Iza sebe imam već 12 godina glumačkog iskustva, što je vrlo dug period. Snimala sam sjajne filmove, ali ne mislim da sam se u njima pokazala kao što je slučaj u ovoj seriji. Tako dobro napisane ženske uloge ne nalaze se na svakom uglu...“, izjavila je Belçim Bilgin.

Iako je vrlo ambiciozna i potpuno predana glumi, njena najveća ljubav i sreća je devetogodišnji sin Rodin. "Moj sin je sav u fudbalu. Najviše vremena u našem životu posvećeno je upravo tom sportu. Dresovi, utakmice... Nisam imala pojma o tom sportu, a sada znam sve o Beşiktaşu", kaže i dodaje da nikad nije zažalila zbog toga što se rano udala i postala majka.

Nepravde, predrasude, nedostatak razumijevanja i ljubavi, smatra Bilgin, temelj su svog zla koje se događa u svijetu. Na primjedbu da je i sama bila na meti predrasuda, jer se govorilo da uloge dobija preko svog supruga, kazala je: " Nažalost, ljudi se, kad se okupe, hrane zlom".

Tursku hit seriju „Kazna“ gledajte radnim danima od 19.10h na programu TV Vijesti.

Bonus video: