Ibrahim Čelikol: Ne volim kad me nazivaju seks-simbolom

Nekadašnji košarkaš i model Ibrahim Čelikol, zvijezda je serije „Kazna“ koja se emituje na TV Vijesti
6392 pregleda 0 komentar(a)
Ibrahim Čelikol
Ibrahim Čelikol
Ažurirano: 19.07.2019. 14:58h

Danas popularni turski glumac, nekadašnji košarkaš i model Ibrahim Čelikol, zvijezda je serije „Kazna“ koja se emituje na TV Vijesti. On glumi Alija Nedžata Karasa, bogatog i mladog poslovnog čovjeka kojem je stalo samo do uspjeha i uzbudljivog života.

“Glumu obožavam, a u seriji „Kazna“ tumačim lika koji gubi kontrolu nad sobom zbog slave i novca. On postaje hladan čovjek koji će sa lakoćom povrijediti svoje najmilije. Siguran sam da će se gledaocima svidjeti ova uzbudljiva priča“, kazao je ovom projektu Čelikol. Rođen u turskom gradu Izmiru, nova turska zvijezda je pripadnice ljepšeg pola prikovala za male ekrane.

“Ne volim kad me nazivaju seks-simbolom, ali volim da izgledam lijepo. Kada radiš revije i živiš od toga, izgled ti mora biti na prvom mjestu. Čupam obrve i idem kod kozmetičara, ali to nije umanjilo moju muškost”, rekao je glumac u jednom od ranijih intervjua. Turski mediji pišu da on obožava avanturistički život i prirodu, a da posebnu ljubav gaji prema psima. Njegovo odrastanje nije bilo lako jer u osamnaestoj godini izgubio oca, pa je morao da se brine o porodici.

Dok je studirao, profesionalno se bavio košarkom sve dok nije ostavio fakultet i otišao u Istanbul da živi kod svoje sestre. Jednog dana u tržnom centru, žena iz modne industrije mu je dala svoj kontakt i zamolila ga da joj se javi. Nezainteresovan za tako nešto, Ibrahim joj se nije javljao, ali ju je nakon dva mjeseca opet slučajno sreo... Njegova karijera u modelingu ubrzo je eskalirala u glumačku.

„Vjerovatno sam jedini u porodici koji nije završio fakultet. Svi ostali su ili profesori ili doktori. Mene ipak škola nije zanimala”, iskren je on. Šarmantni Turčin je od 2017. u braku sa arhitektkinjom Mulhe Multu. “Privlače me žene koje odišu samouvjerenošću i koje su zabavne i vesele”, izjavio je on ranije.

U telenoveli „Kazna“ partnerka mu je Belčim Bilgin, višestruko nagrađivana turska glumica, čija karijera broji mnogo više filmova nego serija. Kritičari su njenu glumu u ovom projektu vrlo pozitivno ocijenili.

Turska hit serija „Kazna“ se emituje radnim danima od 19.10h.

Bonus video: