U NAREDNIM EPIZODAMA "KATARINE VELIKE" GLEDAĆETE

Novi car Rusije želi da ukine pravoslavlje: Katarinu brine ljubavnik

Pored plana da pravoslavlje zamijeni luteranstvom, razlog za nezadovoljstvo je i ruska vojska koja Petru neće lako oprostiti odluku o povlačenju iz vojnog pohoda
1869 pregleda 0 komentar(a)
Serija "Katarina Velika" (Screenshot), Foto: TV Vijesti
Serija "Katarina Velika" (Screenshot), Foto: TV Vijesti

Dok ruska vojska napreduje u osvajanju Prusije, Katarina Velika će na svijet donijeti djevojčicu, koja umire pod čudnim okolnostima. Katarina će se moliti da joj Bog vrati jedinu utjehu - oficira Grigorija Orlova. Uživaće u strastvenim susretima, za koje će saznati i carica, koja će Katarini zabraniti izlaske iz dvorca, a oficira poslati u novu borbu. Ni to Katarinu neće navesti da prihvati predlog grofa Bestuževa i Apraksina da nakon smrti carice preuzme tron.

Velika novost biće Jelisaveta Voroncova, dama koja će očarati Petra Frojdoviča. U njoj je pronašao sve ono što Katarina nije imala. U čast toj ljubavi podnio je zahtjev za razvod od Katarine. Da li će uspjeti u toj namjeri i kako će carica Elizabeta Petrovna reagovati na njegov govor mržnje? 

Carica Elizabeta Petrovna umire, a testamentom je odredila Alekseja Grigorjeviča, muža sa kojim je tajno vjenčana, za nasljedinka ruskog carstva. Međutim, do tog testamenta neće doći niko, a prijesto zauzima Petar Fjordovič.

Nakon napredovanja ruske vojske, Prusija je satjerana u ćošak, nema izbora. Međutim, pobornik kralja Fridriha, Petar Fjordovič se odlučuje za primirje, vraćajući Prusiji sve teritorije bez ikakvog uslovljavanja. Nakon krunisanja, kreće u mnoge refome koje se neće dopasti ni njegovom Savjetu.

Pored plana da pravoslavlje zamijeni luteranstvom, razlog za nezadovoljstvo je i ruska vojska koja mu neće lako oprostiti odluku o povlačenju iz vojnog pohoda čime je uvrijedio sjećanje na veliki broj poginulih ratnika. Posljedice ovakve odluke mogu biti odlučujuće za njegovu vladavinu.

Da li će se Petar snaći u ulozi cara i da li će njegov brak sa Jelisavetom Vroncovom uspjeti i kako će uticati na Katarinu Aleksejevnu saznajte radnim danima od 21.00h na programu Televizije Vijesti.