ITALIJANSKA KRIMI SERIJA "ROKO" – OD ČETVRTKA U 22.30H

Detektiv Roko: Ne poštuje zakone, ali rješava zločine

Detektiv Roko po kazni radi u provinciji. Njegove metode su upitne, često ne poštuje zakon, ali uspješno rješava zločine
792 pregleda 0 komentar(a)
Italijanska krimi serija "Roko"
Italijanska krimi serija "Roko"

Inspektor Roko nije baš primjer uzornog policajca. Arogantan je, s prezrenjem se odnosi prema kriminalcima, ali i prema kolegama, ima kratak fitilj. Najgore od svega: često ne poštuje zakon. 

Zbog svega toga, iako rođeni Rimljanin, premješten je da radi u alpskoj dolini Aosta. Iako ga to veoma pogađa, nastavlja da radi ono što najbolje zna - da rješava ubistva.

Roko
Italijanska krimi serija "Roko"

Njegov tim čine mlade kolege, detektiv Itala Pieron i atraktivna detektivka Katerina Rispoli. Na privatnom planu, pored uzajamnih simpatija sa koleginicom Katerinom, on još uvijek ne može da zaboravi svoju suprugu Marinu, a sjećanja i halucinacije su sve što je ostalo od nje.

U glavnoj ulozi je italijanski glumac Marko Đalini. Njegov privatni život skoro se podudara sa likom iz serije Roko. Iako u privatnom životu nije policajac, izgubio je ženu, kao i detektiv iz serije i živi sa bolom koji ne jenjava. Sličnost je potvrdio u jednom intervjuu: „Skjavone – to sam zapravo ja. Mislim da je taj lik pisan o meni. Nijesam policajac, ali Skjavone je jedan od meni najbližih likova koje sam igrao“, kazao je Đalini.

Roko
Italijanska krimi serija "Roko"

Serija je rađena po romanima Antonija Menzinia. Svaku epizodu serije u Italiji je, tokom premijernog emitovanja, u prosjeku gledalo oko 3,3 miliona ljudi.

Seriju "Roko" pratite radnim danima od četvrtka u 22.30h.