ANA VALE, BIVŠA MIS ITALIJE

Masimo Del Frate: "Riječ je o ženi našeg doba, sa nesigurnostima, no i sa kvalitetima"

"Ljubav i osveta" je spoj trilera, misterije, ljubavi i neizvjesnosti, a sve to prenosi gledaocima glavna glumica, Ana Vale, bivša mis Italije i Lorenco Flaerti, u ulozi njenog supruga
3340 pregleda 2 komentar(a)
Glumica Ana Vale
Glumica Ana Vale
Ažurirano: 14.11.2019. 10:04h

Serija 'Ljubav i osveta' koju gledaoci imaju priliku da prate na televiziji Vijesti, hrabro se inspiriše 'Grofom Monte Kristom' Aleksandra Dime, prenoseći roman u sadašnjost i naravno, prilagođavajući ga potrebama televizijskog proizvoda.

Ana Vale
Glumica Ana Vale

Masimo Del Frate, odgovorna osoba iz Fiction Mediavivere-a, objasnio je proces odabira glumaca: 'Za ženski lik, Lauru, odluka je bila jednoglasna jer su svi, još od početka pisanja scenarija, spominjali Anu Vale. Poslali smo joj scenario, svidio joj se pa je bez audicije postala dio glumačke ekipe. Postoji savršena veza između stvarne osobe i lika kojeg su stvorili naši scenaristi; riječ je o ženi našeg doba, sa nesigurnostima, ali i sa kvalitetima.'

Lorenco Flaerti
Glumac Lorenco Flaerti

Neupitan je bio i odabir kontroverznog lika Marka, Laurinog partnera/neprijatelja, kojeg glumi Lorenco Flaerti, a Đankarlo Skeri, direktor Fiction Mediaseta, priznaje da su puno obrađivali Alesandra Preciozija za ulogu grofa/Lorenca.

Alesandro Preciozi
Glumac Alesandro Preciozi

Preciozi je izjavio da je srećan što je učestvovao u seriji. „Čitanje scenarija me oduševilo, što mi se rijetko događalo tokom godina jer su miniserije i TV-filmovi u kojima sam glumio uvijek imali istorijske konotacije koje su na neki način pokrivale moje nedostatke. Ovaj je odabir bio isključivo emotivan.“  

Lorenco Berman, lik kojeg tumači Alesandro, očajnički želi osvetu i biće spreman na sve kako bi pravda bila zadovoljena. Na trenutke će djelovati čak i hladno na putu do ostvarenja svojih namjera. Ali, pokazaće da je uvijek moguće vratiti se na svoj put, pa čak i ako nas život povrijedi, kao što je Preciozi potvrdio.

Ljubav i osveta
Serija "Ljubav i osveta"

Ana Vale izjavila je da ju je osvojila „zanimljiva priča, koja govori o vrlo dubokoj ljubavi i snažnim emocijama, kao i o velikom prijateljstvu koje će biti prekinuto iz više razloga. Postoji mnogo paralelnih priča jer je riječ o ljubavi utroje, bar na početku. U ovoj se seriji događa mnogo toga“.

Ne propustiste uzbudljive nastavke napete talijanske dramske serije “Ljubav i osveta”, od ponedjeljka do četvrtka u 22.30h na televiziji Vijesti!