Priča o novinarstvu: Kakvo jeste i kakvo je moglo biti

Serija govori o turbulentnoj tranzicionoj svakodnevici dnevnika "Novine". Kroz dvije sezone možete pratiti priču o jednoj redakciji: odustajanju i nestajanju ljudskog integriteta pod pritiskom sujete, konformizma i egzistencijalnih strahova. Neromantizovana priča o novinarstvu, ali i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti...
6126 pregleda 0 komentar(a)
Serija "Novine"
Serija "Novine"
Ažurirano: 13.01.2020. 09:56h

Radnja serije počinje saobraćajnom nesrećom s tragičnim posljedicama koju je skrivila članica jedne tajkunske porodice. Stradalo je troje ljudi. Uskoro, dio procesa zataškavanja postaje i promjena uredničke i vlasničke strukture dnevnog lista "Novine".

Novine
Serija "Novine"

Mariju Kardumu, uticajnom građevinskom tajkunu, odjednom se jako žuri da preuzme "Novine" jer je mladi novinar Andrej Marinković počeo da se bavi istraživanjem misteriozne saobraćajne nesreće s kojom je budući vlasnik blisko povezan.

Nagla promjena vlasništva pokreće i unutrašnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom, ambicijama. U središtu tih previranja su novinarski veterani redakcije: Dijana Mitrović i Nikola Martić te Martin Vidov i Alenka Jović-Marinković koji se smjenjuju na funkciji glavnog urednika.

Novine
Serija "Novine"

Serija govori o turbulentnoj tranzicionoj svakodnevici dnevnika "Novine". Pratićemo lične odnose i sukobe nekoliko ključnih novinara i urednika, rastrzanih između profesionalnog integriteta, 'žutila' i komercijalizacije novinarstva i prljavih poslova. Serija će nas uvesti u svijet štampanog dnevnog novinarstva, kao i u njegovo naličje - zamršenu mrežu interesa obavještajnog podzemlja, krupnog kapitala i visoke politike.

Serija "Novine", priča je o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskog integriteta pod pritiskom sujete, konformizma i egzistencijalnih strahova. Neromantizovana priča o novinarstvu, ali i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti...

Novine
Serija "Novine"

Reditelj: Dalibor Matanić

U glavnim ulogama: Dragan Despot (gradonačelnik Tomašević), Branka Katić (Dijana Mitrović), Trpimir Jurkić (Nikola Martić), Zijad Gračić (Martin Vidov), Zdenko Jelčić (Blago Antić), Izudin Bajrović (Marinko Prskalo), Tena Nemet Brankov (Lara Tomašević), Gloria Dubelj (Barbara), i drugi.

Počevši od prve sezone, seriju "Novine" možete pratiti na TV Vijesti nedjeljom od 19.10h.

Bonus video: