,,Jedina ljubav’’: Ljubav između različitih svjetova

Porodične razlike i ljubavna priča Nurseme i Umuta duboko su dotakli publiku

4128 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One love
Foto: One love

Nepredvidive okolnosti i konstantni zapleti će, u narednim epizodama, vjerne gledateljke i gledaoce serije ‚‚Jedina ljubav” držati u neizvijesnosti.

Džeren Karakoč, uspješno tumači lik Nurseme, koja je odrasla u konzervativnoj porodici i udala se za čovjeka, kojeg nije voljela pod pritiskom svojih roditelja.

Nursema je postala simbol mnogih mladih žena u društvu čiji su životi duboko pogođeni porodičnim problemima i nesrećama i koje se često suočavaju sa nemogućnošću da same odlučuju o svojoj budućnosti,

Sa Nurseminom životnom pričom poistovjećuje se veliki broj žena u tradicionalnom turskom društvu u kojem nekada žene nemaju pravo na izbor, a njena sudbina intrigira i naše gledateljke i gledaoce koji sa nestrpljenjem očekuju rasplet.

Njena priča je slojevita jer nam govori i o vrijednostima društva, postavlja pitanje ravnopravnosti polova i ističe nesposobnost društva da se izbori sa običajima.

Iako su dvoje mladih glumaca, konzervativna Nursema i Umut, momak iz moderne porodice, prvobitno bili sporedni likovi, njihova gluma je došla do tačke, gdje gotovo da kradu pažnju od glavnih uloga. Njihov glumački uspjeh dobija dodatnu važnost, zbog činjenice da je njihova priča kompatibilna sa stvarnim životom.

Jedina ljubav
foto: One love

Nursemini izazovi, Umutova razočaranja i ljubav koja je bila testirana bolnim događajima, duboko su dotakli gledaoce.

To postavlja pitanje da li bi u stvarnom životu dvoje mladih ljudi, odraslih u različitim porodicama kao što su Nursema i Umut, mogli da prevaziđu prepreke i izbore se za ljubav.

Ne propustite nove epizode serije ,,Jedina ljubav'' radnim danima u 19.10h.

Bonus video: