Tri i po kilometra rade 13 mjeseci: Bulevar u Donjoj Gorici ni do kraja marta? - Vijesti.me
MJEŠTANI ČESTO IMAJU PROBLEME SA STRUJOM I VODOM

Tri i po kilometra rade 13 mjeseci: Bulevar u Donjoj Gorici ni do kraja marta?

Uprava za saobraćaj ne može da obeća da će novi rok za gradnju Bulevara u Donjoj Gorici koji ističe 28. marta, biti i kraj posla. Loptu prebacuju na izvođača, firmu ''Tehnoput''

Bulevar u Donjoj Gorici
Bulevar u Donjoj Gorici (Foto: TV Vijesti)

Zvuk mašina, saobraćajne gužve i prašina - to je svakodnevica stanovnika Donje Gorice već godinu i mjesec koliko se gradi novi bulevar.

Radovi na Bulevaru u Donjoj Gorici su u toku. U novembru prošle godine najavljeno je da će biti završeni do 28. marta 2019.

Iako je iz Uprave za saobraćaj nedavno saopšteno kako očekuju da će do kraja marta sve biti gotovo, četiri sedmice prije isteka roka to ne mogu da obećaju.

"Uprava za saobraćaj kao jedan od investitora ne može davati bilo kakva obećanja po pitanju poštovanja ugovorenih rokova, jer je to u potpunosti na strani izvođača radova", saopšteno je iz Uprave za saobraćaj.

Ni iz firme Tehnoput koja izvodi radove na projektu vrijednom oko 10 miliona eura, nijesu mogli da nam daju odgovor na ptanje o okončanju posla, navodeći da je to u nadležnosti Uprave.

Iz resora Sava Parače ranije su kazali da će, po ugovoru, izvođač plaćati penale u iznosu od 0,2 odsto za svaki dan kašnjenja. Da su razlozi za to vise nego opravdani, potvrđuju i strucnjači .

"Koliko se u normalnim uslovima 3,5 km puta radi? Brzo se završi, par mjeseci, otprilike. U principu se to može brzo završiti, ako se dovoljan broj mehanizacije i radnika uključi u posao", kaže mašinski inženjer Zoran Popović.

Dejanu Šekularcu koji ovdje živi i prati radove i bez profesionalaca je jasno da će gradnja još potrajati. "Nema teorije da ga završe ne do marta, nego do sezone. Kuća mi je u haosu, sva je od prašine".

Žale se, najviše na česte nestanke struje i vode i Dejanovi susjedi..ali ne svi.

"Pokvare se aparati, kad nemaš struje, nemaš grijanja, nemaš ništa. Voda nestaje, svaka tri dana četiri bidne, cijevi se slome ili nešto, nestaje. I koliko budete bez vode? Po čitavi dan", kaže stanovnica Donje Gorice, Stanka Kićović.

Putnici kojima je ovo stalna trasa, ipak ne mogu da se naviknu na stalnu gužvu i ogroman gubitak vremena .

"Katastrofa. Pola sata ranije krećem da bih stigao na vrijeme, mora se".

I konačno - posao jos nije gotov, a neke greške navodno su već očigledne.

"Ne znam koliki rok je garancije poslije njihovog odlaska, ali mislim da će brzo da propadne, svaki pretop koji je rađen na magistrali je potonuo", poručuje Šekularac.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije TV