Tužiteljka povrijeđena u kafanskoj tuči

Podgoričanin Saša Vukčević uhapšen zbog navodnog napada na Jelenu Protić i njeno društvo, tokom saslušanja kazao da nije znao da je riječ o tužiteljki...

57363 pregleda 299 reakcija 70 komentar(a)
Foto: rferl.org
Foto: rferl.org

Podgoričanin Saša Vukčević (27) uhapšen je u noći između petka i subote, nakon što je u jednom podgoričkom lokalu navodno napao i povrijedio tužiteljku Jelenu Protić i tri člana njene porodice.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je nešto prije 23 sata u lokalu na Zabjelu prvobitno došlo do prepirke između više osoba, a potom i fizičkog obračuna.

Dvadesetsedmogodišnjak je, navodno, nakon svađe nasrnuo na tužiteljku i njeno društvo, koje je bilo dominantno žensko.

Protić i sve tri osobe koje su bile sa njom zadobile su povrede i posjekotine od udaraca šakama i raznim predmetima u predjelu glave i ruku, potvrđeno je “Vijestima”.

Tužiteljka Protić, navodno, ima više povreda u predjelu glave - hematoma.

Vukčević je navodno zadobio lakše povrede, tačnije ljekari su mu konstatovali nekoliko ogrebotina, rečeno je “Vijestima”.

“Policiji je prijavljeno da je nešto prije 23 sata u lokalu... došlo do svađe između više osoba, tačnije četiri osobe sa jedne strane, među kojima je bila i tužiteljka Protić i Vukčevića i njegovog društva. Protić i sve osobe koje su bile sa njom upućene su u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje su im konstatovane povrede. Policija je o događaju obavijestila dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu, koji je naložio da se Vukčević uhapsi i da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. Vukčević je pregledan u Urgentnom bloku i konstatovane su mu lakše tjelesne povrede”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije.

Izvor iz istrage rekao je “Vijestima” da je Vukčević tokom saslušanja kazao da nije znao da je Protić tužiteljka i da se nije zbog toga posvađao sa ljudima koji su bili sa njom u društvu.

Tužiteljka Protić postupala je u više predmeta u kojima su za zlostavljanje bili optuženi službenici Uprave policije, a zastupala je i optužnice protiv članova organizovanih kriminalnih grupa.

Nedavno je podigla optužnicu protiv jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana, kojom ga tereti za pranje novca.

Protić je prije nekoliko godina, istog dana kada je istekao četvorogodišnji plan reorganizacije Duvanskog kombinata Podgorica, tražila dokumenta o prodaji imovine DKP-a iz Privrednog suda.

Prije četiri godine postupala je u predmetu protiv Podgoričana M.B. i Đ.V. koje je policija uhapsila sa snajperskom puškom...

Bonus video: