Uhapšen Ćipranić: Sumnja se da je utajio 668.000 eura poreza od prodaje stanova

"Nakon sprovedenog izviđajnog postupka u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom (ODT) Kotor, juče je uhapšen B. Ć. zbog osnovane sumnje da je počinio produzeno krivično djelo Utaja poreza i doprinosa, iz člana 264 stav 4 u vezi stava 1, a u vezi sa clanom 49. KZ CG", rečeno je "Vijestima"

69493 pregleda 410 reakcija 56 komentar(a)
Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
Rafailovići, Foto: Vuk Lajović

Budvanska policija uhapsila je građevinskog biznismena Borisa Ćipranića koji se tereti za utaju poreza.

To je "Vijestima" potvrđeno u Centru bezbjednosti (CB) Budva.

"Nakon sprovedenog izviđajnog postupka u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom (ODT) Kotor, juče je uhapšen B. Ć. zbog osnovane sumnje da je počinio produzeno krivično djelo Utaja poreza i doprinosa, iz člana 264 stav 4 u vezi stava 1, a u vezi sa clanom 49. KZ CG", rečeno je "Vijestima".

Naime, Ćipranić je kao poreski obveznik, kako je rečeno, "vršio prodaju stambenih jedinica, zaključivao ugovore i predugovore o prodaji nepokretnosti u kondo hotelu u Rafailovićima, naplaćivao djelimično ili u cjelini iznose za prodate nepokretnosti, naplaćivao avanse, a nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost (PDV) nije evidentirao u poreskim prijavama".

"Na ovaj način, Ćipranić je u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji je stvarno ostvaren, pa je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 668.636,37 eura, i u istom iznosu oštetio budžet Crne Gore", potvrđeno je "Vijestima" u CB Budva.

Bonus video: