U požaru u naselju Lovanja sedam porodica ostalo bez krova nad glavom

"U ovom momentu porodice ne znaju gdje će večeras noćiti", kazao je Jaha
502 pregleda 1 komentar(a)
Lovanja požar, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Lovanja požar, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 18.11.2018. 14:57h

Sedam porodica RE populacije ostalo je bez krova nad glavom u požaru koji je sinoć zahvatio naselje Lovanja na granici kotorske i tivatske opštine.

Porodice broje ukupno 42 člana, od kojih je 30 djece.

"Požar je uništio kompletnu njihovu imovinu. U akciji gašenja učestvovalo je 12 vozila sa kompletnim jedinicama vatrogasaca iz Tivta i Kotora. Naši saradnici i aktivisti iz Tivta i Kotora iz lokalnih udruženja obišli su danas porodice i ustanovili da praktično osim odjeće i obuće koje su imali na sebi, nisu ništa drugo uspjeli da sačuvaju od požara", kazao je direktor NVO Mladi Romi, Samir Jaha.

On je kazao da su porodice za sada obišli samo predstavnici Centra za socijalni rad.

"RE porodice očekuju urgentnu pomoć od nadležnih organa u obezbjeđivanju odjeće, hrane i smještaja. U ovom momentu porodice ne znaju gdje će večeras noćiti", kazao je Jaha.

On je dodao da su od 42 osobe, 35 crnogorski državljani, od kojih većina ima prebivalište u Kotoru, a troje je zaposleno u Komunalnom preduzeću u Kotoru.

"Obavjestili smo danas sve odgovarajuće nadležne institucije i međunarodne organizacije. Očekujemo odgovarajuću reakciju i pomoć nadležnih organa, s uvjerenjem da će institucije pokazati na djelu svoju jačinu, a pojedinci iz institucija svoju humanost", zaključio je Jaha.

Galerija

Bonus video: