Rekonstrukcija hercegnovskog šetališta: Umjesto 90 dana radovi nisu završeni ni poslije tri godine

Projektom rekonstrukcije tog dijela Šetališta u dužini od 365 metara, bilo je predviđeno popločavanja staze, njeno proširenje na pojedinim mjestima, izgradnja nove javne rasvjete i ograde
68 pregleda 1 komentar(a)
šetalište pet Danica, Foto: Slavica Kosić
šetalište pet Danica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.11.2018. 13:45h

Radovi na rekonstrukciji šetališta pet Danica od restorana Mimoza do objekta Galeb ni poslije tri godine nisu završeni iako je bilo planirano da traju 90 dana.

Projektom rekonstrukcije tog dijela Šetališta u dužini od 365 metara, bilo je predviđeno popločavanja staze, njeno proširenje na pojedinim mjestima, izgradnja nove javne rasvjete i ograde.

Vrijednost projekta je 360.000 eura, a sredstva su obezbijedili opština Herceg Novi i JP „Morsko dobro“, a izvođač radova barska firma Đokić grupa.

Prije očetka rekonstrukcije u trupu šetališta je zamijenjena , na nekoliko mjesta oštećena, kanalizacina cijev u dužini od 200 metara. Radovi su koštali 20 hiljada eura I bili su povjereni operativi preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Radovi su nekoliko puta prekidana, a Agencija za izgradnju I razvoj Herceg Novog nedavno je sporazumno raskinula ugovor sa dosadašnjim izvođačem radova, jer su procijenili da ostatak posla mogu da urade sami. Do kraja sedmice bi trebalo dana tender izaberu novog izvođača radova koji bi već naredne trebalo da počne postavljanje behaton ploča.

U posljednjih desetak godina rekonstruisano je oko 2.000 metara hercegnovskog Šetališta. Građani se žale da je kvalitet urađenog posla uglavnom loš: da su za samo nekoliko godina iz ležišta pomjerene ploče na šetalištu, da je propala ograda, da ne radi javna rasvjeta,…

Šetna staza uz more duga je oko 4 kilometra i predstavlja uređenu trasu nekadašnje željezničke pruge koja je ukinuta 1968 godine.

Bonus video: