POTPUNO REDIZAJNIRAN

CX-5 postavlja nove standarde

Nova generacija japanskog SUV-a je stvarana sa ciljem da automobil što bolje reaguje na vozačeva očekivanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2016. 19:42h

Mazda je pred otvaranje sajma automobila u Los Anđelesu otkrila novu generaciju modela CX-5.

Radi se o potpuno redizajniranoj verziji kompaktnog SUV-a koji je 2012. bio začetnik porodice koja se odlikuje naprednom SKYACTIV tehnologijom i nagrađivanim Kodo dizajnom.

Mazda je novi CX-5 poboljšala bukvalno u svakom aspektu. Nova generacija je stvarana sa ciljem da automobil što bolje reaguje na vozačeva očekivanja, ali i sa fokusom na udobnost i komfor putnika, što treba da rezultira visokim ugođajem u tihoj i luksuzno izrađenoj kabini.

Novi CX-5, naravno, sadrži kompletan paket Skyactiv tehnologija. U ponudi motora su dva benzinca, Skyactiv-G 2.0 i Skyactiv-G 2.5, i jedan dizelaš, Skyactiv-D 2.2. U Mazdi navode da sva tri agregata odlikuju snažne, linearne performanse uz nevjerovatno nisku potrošnju goriva i emisije gasova.

Novi model je dobio i G-Vectoring Control, novu tehnologiju koja donosi veću stabilnost u krivinama i mirniju vožnju na pravcu.

Tu su i head-up displej - jedan od prvih u klasi - i otvaranje vrata gepeka daljinskim putem.

Dizajn spoljašnjosti je ostao na tragu KODO filozofije, s tim što su linije svježije i još agresivnije, a kod CX-5 debituje i nova boja karoserije Soul Red Crystal.

Novi CX-5 će se u prodaji prvo naći u februaru u Japanu, a zatim i na ostalim tržištima.

Galerija