Demokrate Bar: Franović nagrađen, ovo govori da od Zarije u DPS-u boljeg nema

Barske Demokrate su poručile da je imenovana Komisija za odabir projekata valorizacije kulturne baštine, koja će u svojim redovima imati Anastaziju Miranović, inače dobro poznatu po "valorizaciji" kotorske obale i izgradnje restorana Verige 65
201 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.11.2018. 12:05h

Nastavak Četvrte sjednice Skupštine opštine (SO) Bar je imao jednu tačku dnevnog reda - izbor i imenovanja, a postizborni dilovi i podjela kolača u vladajućoj koaliciji nisu bili usaglašeni i morali smo čekati mjesec dana da bi se nastavila sjednica, saopšteno je danas iz Klub odbornika Demokratske Crne Gore u SO Bar.

"Materijal za sjednicu, odnosno za ovu tačku dnevnog reda odbornici su dobili na dan zasijedanja i to sa zakašnjenjem od pola sata. Veliki je broj imena sa spiska želja vladajućih partija. O većini predloženih ljudi ne znamo a ma baš ništa, a upravo oni treba da budu odgovorni za funcionisanje našeg grada. I to sve je trebalo u nekoliko minuta da se aminuje i da se ide kući. Veliki povratak Zarije Franovića, odnosno nagrada za sada već bivšeg člana OO DPS Bar, skoro smijenjenog direktora Luke Bar je predlog i izbor u Odbor direktora d.o.o Komunalne djelatnosti Bar. Ovo govori da od Zarije u DPS-u boljeg nema", navodi se u saopštenju barskih Demokrata.

Oni su dodali da je imenovana Komisija za odabir projekata valorizacije kulturne baštine, koja će u svojim redovima imati Anastaziju Miranović, inače dobro poznatu po "valorizaciji" kotorske obale i izgradnje restorana Verige 65.

"Gledajući tako, možemo očekivati valorizaciju Starog Bara i eventualne izgradnje spa centra u njemu. Inače, prošla Komisija, od 60.000 eura opredijeljenih sredstava za ovu svrhu u 2017. godini utrošila je nula eura. Kada je riječ o Komisiji za finansiranje sportskih klubova nadamo se da novoizabrani sastav neće raditi kao prošli. Da podsjetimo, konkurs za raspodjelu sredstava koji je bio raspisan za 2016. godinu je poništen, a radilo se o 260.000 eura. U 2017. godini dva člana ove komisije nisu stavila potpis na dokument o distrubuciji sredstava, u pitanju je iznos od 350.000 eura, što ukazuje da novac nije mogao dobiti niko, barem ne na zakonit način. Postavlja se pitanje, gdje je i kome onda otišlo 610.000 eura novca građana Bara?", poričli su iz Kluba odbornkia Demokratske Crne Gore Bar.

Oni navode i da je do preklapanja funkcija došlo u predlogu članova Odbora direktora d.o.o Vodovod i kanalizacije Bar, Nedeljke Orlandić, inače aktuelne direktorice d.o.o Komunalne djelatnosti i Bećira Berjaševića direktora Osnovne škole u Ostrosu.

"Praksa zadovoljenja postizbornih političkih apetita vladajućih partija se nastavlja. Cilj očigledno nije, da oni koji će da zauzmu određena odgovorna mjesta u preduzećima koja je osnovala Opština Bar, doprinesu njihovom napretku, već puko ispunjavanje želja vladajućih partija i njihovih zaslužnih članova. Dok je DPS-a i njihovih satelitskih partija, koje ih održavaju na vlasti, tako će i biti. Demokrate im obećavaju, ne zadugo", poručile su barske Demokrate.

Bonus video: