Ovo je najekskluzivniji kabrio na svijetu

Enterijer S650 je presvučen najkvalitetnijim materijalima koje poznaje auto-industrija
205 pregleda 0 komentar(a)
mercedes majbah s650
mercedes majbah s650
Ažurirano: 22.11.2016. 19:17h

Postoje kupci automobila za koje je jedina stvar bolja od superluksuznog kabrioleta koji košta brdo para, superluksuzni kabriolet koji parama ne možete da kupite.

Ko bi drugi to mogao da im obezbijedi nego Mercedes. Njemački proizvođač je na sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio mercedes-majbah S650 kabriolet.

Direktor dizajna u Mercedesu Gordon Vagener rekao je na prezentaciji na Beverli Hilsu da ovaj brend uvijek želi da podigne ljestvicu, posebno kada je riječ o luksuzu. Vagenera kaže da granice ne postoje.

“Ove godine smo predstavili viziju Majbaha, ali sa ovim autom vizija je postala stvarnost. Nestvarna ljepota modernog luksuza savršeno se uklapa u ovo luksuzno okruženje”.

Automobil je zasnovan na S-Clasi kabriolet, a transformacija u vozilo koje zavređuje Majbah oznaku podrazumijevala je izmjene i na spoljašnjosti i u unutrašnjosti.

Iako je standardnu S klasu kabrio bilo teško nadmašiti kad je riječ o premijum sadržajima, Maybach verzija je i tu je otišla korak dalje sa novim kožnim sjedištima i najkvalitetnijim materijalima koji se mogu naći u enterijeru nekog savremenog automobila.

Pored gomile Majbah oznaka koje su prisutne kako u kabini tako i na spoljašnjosti automobila, S650 Cabriolet razlikuje se od "obične" S klase i po drugačijem prednjem braniku, drugačijim završecima izduvnog sistema i drugim detaljima. Specijalno dizajnirani alu. točkovi su prečnika 20-inča.

Naravno, pod haubom je najdragocjeniji dragulj iz Mercedesove porodice motora - šestolitarski V12 tvin-turbo sa 630 KS i 1000 Nm povezan je sa sedmostepenom automatskom transmisijom.

Svaki od 300 primjeraka po 300.000 eura

Proizvodnja ovog raskošnog automobila će da bude ograničena na samo 300 primjeraka, od kojih će 75 komada da se zadrži u SAD. U ponudi su samo tri kombinacije boja, što dodaje na ekskluzivnosti. Onima koji se bore da uđu u uski krug vlasnika ovog vozila, njegova cijena je ponajmanje bitna, ali pomenimo i to da S650 kabrio košta 300.000 eura.

Bonus video: