"BABY BOOM" DONOSI REVOLUCIJU

Predstavljen novi supersonični avion: Od Londona do Njujorka za tri i po sata

Sjedišta će biti postavljena u dva reda, u svakom redu će biti po jedno sjedište tako da će svako imati pogled kroz prozor
51 pregleda 6 komentar(a)
Baby Boom, avion
Baby Boom, avion
Ažurirano: 08.02.2019. 02:36h

U američkom Denveru predstavljen je prototip supersoničnog putničkog aviona koji predstavlja revoluciju u aviosaobraćaju. Njegovi dizajneri koji ga zovu "Baby Boom" kazali su kako će let od Londona do Njujorka trajati 3,5 sati i da će povratna karta koštati 5.000 dolara.

XB-1 Supersonic Demonstrator izgleda kao mini Concorde i očekuje se da će imati testni let sljedeće godine u Californiji. Djelo je firmi Virgin Galactic i Boom Technology. 

"Već dugo sam zaluđen inovacijama u vazdušnom prostoru i razvojem brzih komercijalnih letova. Kao inovator u svemiru, odluka Virgin Galactica da radi na Baby Boomu je bila lagana. Uzbuđeni smo zbog ovog projekta", rekao je osnivač ove firme, milijarder Ričard Virgin.

Ova firma nadležna je za inžinjerstvo i proizvodne usluge i radiće na testiranju ovog aviona koji će razvijati brzinu od 2,3 hiljade kilometara na sat. Imaće 40 sjedišta i biće brži od aviona Concorde. Sjedišta će biti postavljena u dva reda, u svakom redu će biti po jedno sjedište tako da će svako imati pogled kroz prozor. Takođe, svako će imati svoj prostor za ručni prtljag.  Avion su napravili eksperti iz SpaceX-a, Boeinga i NASA-e. Među savjetnicima je astronaut Skot Keli.