Jamaha T-Max na štandu u Milanu

Studija T7 najavljuje napad Jamahe na BMW F 800 GS i novi Hondin model Africa Twin
174 pregleda 0 komentar(a)
jamaha (novine)
jamaha (novine)
Ažurirano: 15.11.2016. 17:39h

Ove sedmice u Milanu se održava najveći sajam motocikala na svijetu.

Proizvođači su izložili svoje najnovije modele, a možda najzanimljiviji štand ima Jamaha. Japanski proizvođač ovdje predstavlja novu generaciju sportskog skutera T-Max i to u tri verzije.

Svaka se odlikuje sportskim dinamičnim dizajnom i teži 9 kg manje od aktuelne verzije. Prednji dio je dosta kompaktniji i atraktivniji.

Novi T Max ima duži svingarm i novo ogibljenje, a u povećanom prtljažnom prostoru sada možete da smjestite dvije džet kacige. Tehnološki noviteti su elektronski sistem gasa Ride-by-Wire i Jamahin čip sistem kontrole gasa. Kao što smo pomenuli, osim standardne su su i SX i DX verzije, koje se izdvajaju posebnim karakteristikama. Prva dolazi u novim bojamam i posjeduje tri načina rada. Na prekidaču na desnoj ručki možete da birate između štedljivog načina rada, moda za gradsku vožnju i S-Moda za sportsku vožnju.

Međutim, možda najveće iznenađenje predstavlja motocikl kojim Jamaha prodire u segment velikih enduro motocikala izraženog terenskog karaktera. Koncept T7 na jedinstven način spaja nasljeđe kompanije i inovativne poglede. Ova ideja je sa jedne strane naglašena velikim slovom “T”, koje podsjeća na legendarni Ténéré, i briojem “7”, sa druge strane, koji predstavlja novi redni dvocilindarski motor Jamahe. Ova mašina omogućava Jamahi da napadne direktne konkurente kao što su BMW F 800 GS i nova Honda Africa Twin.

Studija predstavljena u Milanu je i dalje u fazi razvoja. Prednji točak od 21 inča i profilisane gume podvlače off road karakter, istovremeno ostavljajući mogućnost za svakodnevnu upotrebu.

Sa druge strane, motor od 688 kubika sa 75 KS uz okvir i pasiju tek treba da budu potvrđeni.

Ostatak nove jamahe T7 tek treba da bude definisan, ali ako se uzme u obzir uspjeh prethodnika kao što su MT-09 i MT-07, očekuje nas još prijatnih iznenađenja.

Bonus video: