Moka X je primjer povezivosti

Moka je sada svježija spolja i iznutra, a dobila je i novi sistem za zabavu
89 pregleda 0 komentar(a)
opel moka (novina)
opel moka (novina)
Ažurirano: 15.11.2016. 16:24h

U Opelu jesu priželjkivali, ali sigurno nijesu očekivali da će njihov kompaktni SUV pod nazivom moka (Mokka) postati ovako popularan. Od lansiranja na tržište 2012. godine do danas, isporučeno je preko 600.000 primjeraka ovog vozila, a da bi održali ovaj tempo, u Riselshajmu su obnovili svoj mali krosover.

Nova moka je debitovala na sajmu automobila u Ženevi, a ono što prvo upada u oči je da je dobila dodatak X u oznaci. Ova oznaka će ubuduće biti korišćena na budućim Opelovim SUV i krosover modelima koji naglašavaju robusniju i grublju crtu u odnosu na velikoserijske automobile.

Kod moke X Opel je osvježio spoljašnji dizajn, obnovio enterijer i ubacio novu generaciju informaciono zabavnog uređaja. U Opelu vole da kažu da je ona sada jedan od najbolje povezanih malih terenskih vozila na tržištu. Novi vizuelni detalji su horizontalna maska u obliku krila i reljefnije površine sa manje plastičnih umetaka, a i LED dnevna svjetla se ističu grafikom dvostrukog krila. Sve zajedno daje moki X širi i mišićaviji stav.

Krila se takođe mogu naslutiti i na zadnjim svjetlima, koja takođe mogu da budu opciono opremljena LED tehnologijiom. Na bokovima nema promjena, ako se ne računaju nova narandfžasta i crvena nijansakoje su dodate paleti boja.

Nova komandna tabla je dizajnom slična onoj u novoj astri, sa dosta horizontalno oblikovanih elemenata. Na centralnoj konzoli dominira displej novog multimedijalnog uređaja koji je u zavisnosti od nivoa opreme veličine 7 ili 8 inča. Pored poznatog 1.6 dizel motora od 136 KS i benzinca 1,4 od 140 KS, Opel je u ponudu ubacio novu generaciju 1.4 turbobenzinca koji razvija 152 KS. Ovaj motor će biti dostupan u kombinaciji sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Adaptivni pogon na sve točkove, koji je dostupan uz sve modele, može da šalje 100 odsto snage naprijed ili podijeli snagu na prednju i zadnju osovinu, u zavisnosti od uslova na putu. Kupci se mogu odlučiti za adaptivne LED farove sa LED ili biksenone. Opel MOKKA X će biti dostupna sa Opel OnStar servisom i dvije verzije IntelliLink infotainment sistema.

Bonus video: