NE ČEKAJTE DA VAS IZNENADI SNIJEG

Kad je vrijeme za zimske gume

Zimske pneumatike montirajte već kada temperature u području u kome vozite padnu na pet do 10 stepeni
270 pregleda 7 komentar(a)
zimske gume, Foto: Shutterstock
zimske gume, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2019. 04:55h

Broj saobraćajnih nesreća sa fatalnim posljedicama  je  u proteklih par mjeseci u Crnoj Gori na alarmantnom nivou.

Za poboljšanje situacije bitan faktor  je  i samo vozilo, a kako se približava zimski period u fokusu su gume. Po važećem zakonu u Crnoj Gori uopšte ne morate da imate zimske gume, već se pod zimskom opremom podrazumijevaju i ljetnji pneumatici uz lance za snijeg,

Međutim, takva kombinacija  je  povoljna jedino za one koji se kreću u nižim predjelima gdje vladaju više temperature.

Za oni koji voze po sjeveru ili preko planinskih prevoja, bezbjednu vožnju garantuju samo zimske gume.

Ako ste među vozačima koji ne prave kompromis na račun bezbjednosti, vjerovatno se pitate kada  je  pravo  vrijeme  da montirate zimske pneumatike?

Razlika između ljetnjih i zimskih guma po suvom kolovozu, kada  je  spoljašnja temperatura relativno visoka i iznosi oko 15 do 20 stepeni, na strani jeljetnjih pneumatika. Pri urgentnom kočenju sa 100 km/h automobil će se sa ljetnjim gumama zaustaviti pet metara prije od istog takvog sa zimskim pneumaticima.

Takođe, iako mnogi misle da se zimske gume bolje ponašaju u kišnim uslovima, to nije tačno. Pri višim temperaturama po mokrom kolovozu, ljetnje gume bolje izbacuju vodu ispod sebe i bolje održavaju kontakt sa asfaltom, a efikasnije su i pri kočenju.

Međutim, sve to se mijenja u hladnijim uslovima. Kada se temperatura spusti na pet stepeni upravljivost automobila sa zimskim gumama  je  bolja, dok kočione sposobnosti ostaju na otprilike sličnom nivou.

Razlika  je  još veća kada  je  kolovoz mokar pri tim nižim temperaturama. U toj situaciji zimske gume imaju apsolutnu prednost, i  kad   je  riječ o prijanjanju na podlogu i  kad  se radi o kočionim performansama.

Ekstremne razlike tek slijede. Kada temperatura padne ispod nule, a kolovoz  je  prekriven snijegom ljetnji pneumatici predstavljaju veliku opasnost. Automobilom se gotovo ne može upravljati, a pri kočenju sa 50 km/h u trenutku kada se auto sa zimskim gumama zaustavlja, onaj sa ljetnjim se kreće preko 40 km/h.

Dakle, računica  je  jasna. Ako želite bezbjednu vožnju, montirajte zimske pneumatike već kada temperature u području u kome vozite padnu na pet do 10 stepeni. Ako se često krećete u sniježnim područjima, zimske gume su apsolutno neophodne.