SDP: Pokazali smo kako se bori i na kraju izbori za interese komunitade Kotorske

"Bili smo i bićemo prepreka njoj i bilo kome drugom da mimo zakonite namjene troši novac građana"
61 pregleda 12 komentar(a)
SDP logo izbori
SDP logo izbori
Ažurirano: 14.11.2018. 14:40h

Socijaldemoratska partija (SDP) je poništavajući privatizaciju i vraćajući prije dvije decenije Luku Kotor građanima i opštini, za vazda pokazao kako se bori i kako se na kraju izbori za interese komunitade Kotorske, navodi se u saopštenju SDP-a.

Oni su reagovali na izjave Ljiljane Popović-Moškov, potpredsjednice Opštine Kotor i predsjednice URA Kotor koja je, između ostalog navela, da građani Kotora četiri mjeseca ne znaju zašto se koči razvoj grada.

"SDP traje dok drugi svake sezone mijenjaju partiju po principu “ugrabi priliku “, a kako nam sad po portalima ili društvenim mrežama pokazuje gđa Moškov. Bili smo i bićemo prepreka njoj i bilo kome drugom da mimo zakonite namjene troši novac građana. Neki su htjeli navrat-nanos da potroše ušteđene milione građana Kotora na zemlju za koju nemaju niti jedan pravno valjan dokument, kao ni jasan dokaz za šta će im ta zemlja. Usput rečeno, koja se bezuspješno prodaje već decenijama.Da bi stvar još više "vonjala", opština Kotor pored te zemlje ima svojih 80.000 m² pa joj ne treba nova da stoji "mrtva". Milione ne treba trošiti za sumnjive kupovine zemlje bez namjene, jer se takve kupovine u demokratskom svijetu zovu "obrasci korupcije". Takav, nazovi razvoj, ćemo uvijek sprječavati kao što smo bili protiv tih koncepata u režiji DPS-a, zbog cega nas je DPS optuzivao na jednak nacin kao i sada gdja Moskov iz URA", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da se novac građana "troši samo ako je za direktno ispunjenje boljeg života Kotorana: u infrastrukturi, komunalnoj čistoći, vodosnabdijevanju,saobraćaju,zdravstvu, školstvu,turizmu, koji može povećati prihode grada…"

"Da bismo pokazali kako radi ozbiljna vlast, državni SDP se preko potpredsjednika opštine Kotor Branka Nedovića oko zemlje na Benovu,obratio predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, jer se bez saglasnosti većinskog vlasnika Vlade Crne Gore taj posao ne može zakonito obaviti. Predsjednik Vlade je prije nekoliko dana odgovorio potpredsjedniku Nedoviću i dao podršku da Opština Kotor postane vlasnik kontakt zone Benovo-Elektrodistribucija, u direktnom dogovoru sa CEDIS-om. Tek kad se ti dogovori i pravno, uz zakonom neizbježnu saglasnost Vlade uobliče, onda se može platiti novcem ili zemljom lokacija Benovo. Upravo smo tu proceduru, kao odgovorna partija, tražili i to javno saopštili na Skupštini opštine Kotor kad nijesmo podržali pravno nevaljani predlog gđe Moškov. Ovakav postupak se mogao sprovesti jedino uz razumijevanje Vlade čime je SDP opet pokazao kako se ozbiljno i zakonito vodi Grad Kotor i brane njegovi interesi. Nadpartijskom saradnjom se mogu riješiti višedecenijski problemi Kotorana u saobraćaju i stvoriti uslovi za izgradnju žičare koja će ostvariti nove višemilionske prihode gradu".

Iz SDP-a dodaju da građane Kotora i Crne Gore, nijesu o ovome htjeli obavještavati dok se čitav "ovaj višedecenijski problem Kotora valjano pravno ne završi".

"Ali jeftina demagogija po društvenim mrežama i portalima onih koje smo izgleda spriječili da love u mutnom nas je na to natjerala. Ovaj posao treba ozbiljno dovesti do kraja, a ne brati prizemne političke ili neke druge plodove", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: