Policija u Baru i Nikšiću oduzela oružje, na Cetinju uhapšene dvije osobe, osumnjičene za fizički napad

Nikšićka policija pronašla je i oduzela tri pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i municiju.
213 pregleda 0 komentar(a)
Oružje Bar, Foto: Uprava policije
Oružje Bar, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.11.2018. 14:39h

Barska policija izvršila je pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.S. (33) iz Bijelog Polja sa privremenim boravkom u Baru i tom prilikom pronašla i oduzela oružje i municiju.

"Službenici Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica i njim bliskih lica, izvršili pretres stana i drugih prostorije koje koristi E.S. (33) iz Bijelog Polja sa privremenim boravkom u Baru. Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela karabin M48 cal. 8x57 sa 22 komada municije cal. 7,9mm, startni pištolj marke „Blow” cal. 9mm kao i vazdušnu pušku marke „Qvatro 85” u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv E.S. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Nikšićka policija pronašla je i oduzela tri pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i municiju.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli tri pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i municiju. Naime, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, policijski službenici su izvršili prestres kuće i drugih prostorija koje koristi Ž.J. (63) iz Nikšića. Tom prilikom nikšićka policija je u neposrednoj blizini kuće pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena Zastava“ M-57 cal. 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo devet metaka. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac kojem je ovo lice sprovedeno na dalje postupanje. Tužilac će se o kvalifikaciji djela koje se odnosi na oduzeto oružje izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru. Takođe, službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavi S.Š. (76) iz Nikšića, da ga je u njegovom stanu fizički napao dalji srodnik Č.J. iz Nikšića, nakon čega mu je iz porodične kuće uzeo pištolj i udaljio se iz njegovog stana, izvršili blokadu grada i zaustavili vozilom marke „VW Passat“ kojim je upravljao Č.J. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ“ M70 cal. 7,65mm i metak. Policijski službenici su u kući koju koristi S.Š. pronašli i oduzeli pištolj marke „Zbrojevka“ cal. 7,65mm sa dva okvira dok se u jednom od njih nalazila četiri metka, u ilegalnom posjedu, 10 komada pištoljske municije kalibra 9mm, pištoljski metak kalibra 7,62 mm kao i oružni list za pištolj marke „CZ“ M70, kalibra 7,65 mm na ime S.Š. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv S.Š. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, dok će se u odnosu na pronađeno oružje i municiju naknadno izjasniti, odnosno nakon vještačenja u Forenzičkom centru", kazali su iz Uprave policije.

Cetinjska policija danas je uhapsila dvije bezbjednosno interesantne osobe, zbog sumnje da su fizički napali D.N. (25) iz Cetinja.

"Nadalje, službenici OB Cetinje su danas, 06. novembra 2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, lišili slobode bezbjednosno interesantna lica Đ.M. (48) i R.M. (46) oba iz Cetinja, koja su se potraživala zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu bezbjednosno interesantnog lica D.N. (25) iz Cetinja. Oni su, kako se sumnja, sa M.R. (29) iz Cetinja, 07. septembra 2018. godine, fizički napali oštećenog nanoseći mu lake tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Ova lica će biti privedena nadležnom sudiji za istragu radi daljeg postupanja", saopšteno je iz UP.

Bonus video: