Shell u Crnoj Gori uveo etikete koje garantuju porijeklo ulja

Da bi zaštitio korisnike Shell ulja i renome ovog premijum proizvođača, ovlašćeni uvoznik je na sva pakovanja stavio naljepnicu koja kupcu jasno stavlja do znanja da taj proizvod dolazi iz zvaničnih prodajnih kanala.
670 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Vratnica Orbico CG, Foto: Saša Marković
Vesko Vratnica Orbico CG, Foto: Saša Marković
Ažurirano: 27.09.2016. 10:39h

Ako je motor srce automobila, onda je ulje krv koja mu daje život. To je vitalni element koji omogućava pravilno funkcionisanje motora. Njegova uloga je da podmaže i hladi unutrašnje djelove. Sprečava trenje i oštećenja koja zbog toga mogu da nastanu.

Odabir kvalitetnog motornog ulja bi trebalo da bude lak posao, ali upravo ono je najprivlačnija roba za falsifikatore. U kompaniji Orbiko koja je ovlašćeni distributer Shell ulja u devet zemalja naše regije, kažu da su na udaru posebno premijum proizvodi.

„Ako se nešto falsifikuje, falsifikovaće se ono što ima visoku cijenu. Shell ulja, nijesu jeftina, ona su u zadnjih devet godina prva na svijetu po proizvodnji i po prodaji, pa je Shell jedan od najprimamljivijih brendova za falsifikatore“, kaže Vesko Vratnica, menadžer prodaje, u kompaniji "Orbico Crna Gora".

I ako po kvalitetu ne zadovoljavaju zahtjeve motora, falsifikati maziva su vjerne kopije originala kad je riječ o izgledu ambalaže i boji ulja. Zato ni najvještije oko ne može da primijeti razliku. To za posljedicu ima nesigurnost vozača pri odabiru ulja.

„Na našem tržištu, mimo nas kao ovlašćenih uvoznika, postoje i takozvani 'sivi' uvoznici ulja, pa smo tražili način da zaštitimo kako naš brend tako i naše korisnike“, kaže Vratnica.

Kupci Shell ulja u Crnoj Gori od prije par dana imaju jasnu predstavu o tome koje ulje dolazi iz zvanične mreže. Znak raspoznavanja je etiketa kojom je zvanični crnogorski distributer obilježio sva svoja pakovanja, od litarskih boca do velikih bačvi.

U slučaju da zamjenu ulja prepuštate servisu, u Shellu su se potrudili da ni tamo nemate nedoumicu o porijeklu ulja.

„Svaki servis koji koristi isključivo proizvode iz zvanične distributivne mreže kad je u potanju Shell, ima istaknut sertifikat da je ovlašćeni prodavac originalnog Shell ulja“. Ovlašćeni distributer garantuje kvalitet i porijeklo samo za Shell proizvode koji posjeduju etiketu i za servise koji imaju sertifikat.

„Ukoliko nema etikete, ukoliko nema sertifikata, to je znak da to Shell ulje nije iz ovlašćenog kanala. Sve smo odradili da kupcima ukažemo šta je 100 odsto originalno i šta je 100 odsto sigurno, na njima je da odluče šta će da sipaju u motor svog vozila“, kaže Vratnica.

Kvalitet motornog ulja zavisi od tri elementa: baznog ulja, aditiva i vještine i znanja tehnologa koji ih kombinuju. Ako su sva tri elementa na vrhunskom nivou kao što je slučaj kod Shella, onda je rezultat premijum proizvod koje garantuje najbolje performanse motora. Sa etiketom kojom je Shell u Crnoj Gori obilježio svoje proizvode, možete da budete sigurni da ste kupili upravo to ulje.

Bonus video: