OBRATITE PAŽNJU

Zatvorene saobraćajnice u PG: Ne kroz crveno ni za vrijeme blokade

Nestrpljivi vozači u gužvama često donose pogrešne procjene, a kada uz to počnu i da krše propise, onda još više ugrožavaju druge vozače i pješake
23 komentar(a)
Podgorica
Podgorica
Ažurirano: 06.09.2016. 14:21h

Protesti na kojima radnici i penzioneri traže svoja prava u posljednje vrijeme dosta često blokiraju glavne saobraćajnice u Podgorici. Najčešće je blokiran Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, glavna saobraćajna žila kroz centar grada, što stvara velike gužve i nervozu kod vozača.

Međutim, to ne znači da treba da kršimo propise i dovodimo ostale učesnike u opasnost. Užurbanost često natjera vozače da donesu pogrešnu procjenu kao što je slučaj na raskrsnici pomenutog bulevara i ulica Bratstva jedinstva i Marka Miljanova.

Vozači iz Ulice Marka Miljanova odreda su prolazili kroz crveno svjetlo vjerujući da zbog blokade bulevara time nikoga ne ugrožavaju. Međutim, nijesu u pravu. Prije svega, ugrožavaju pješake, ali i vozila koja iz pravca Starog aerodroma skreću lijevo u Ulicu bratstva jedinstva. Sve ovo se događa naočigled policije.

Apelujemo na nadležne da na kritičnim tačkama u svrhu bezbjednosti, ali i bolje protočnosti izdaju nalog da saobraćaj na raskrsnici reguliše saobraćajni policajac, ili makar isključe semafore.

Preporučujemo za Vas