"Ne možete pobijediti pirateriju": Nema igre koja neće moći da se "krekuje"?

Tim koji sebe naziva CONSPIR4CY je najavio da očekuje da će bez problema probijati zaštitu i za naredne igre kao što su probili Tomb Raider
88 pregleda 2 komentar(a)
softverska piraterija, piraterija, Foto: Shutterstock.com
softverska piraterija, piraterija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.08.2016. 10:35h

Denuvo je sistem zaštite video igara od hakovanja koji je mučio hakere, ali i igrače koji su navikli na piratske verzije igara.

Brojni popularni naslovi su počeli da koriste tu zaštitu i bilo je moguće igrati samo originalne verzije igara, jer i kada bi uspio krek, igre bi bile bagovite i često potpuno neigrive.

Nalaženi su brojni "zaobilazni" načini za igranje koji su obično bili kratkog daha, ali je onda haker Voksi našao način da se, kako su se mnogi nadali, konačno "probije" Denuvo.

Njegov kolega je za TorrentFreak otkrio da je "krekovana" verzija testirana nekoliko puta i da je radila. Uspjeli su da "probiju" Tomb Raider, Just Cause 3, Doom...

Prema prvim podacima, oko 650 hiljada ljudi je koristilo preko vikenda ovaj način zaobilaćenja zaštite. Međutim, Denuvo je našao gdje je problem i zatvorio "zaobilaznicu".

Onda je uslijedio šok: posljednje izdanje Tomb Raider igre je stiglo sa pravim "krekom".

Tim koji sebe naziva CONSPIR4CY je najavio da očekuje da će bez problema probijati zaštitu i za naredne igre kao što su probili Tomb Raider.

"Reputacija Denuvo sistema će biti uništena. Nema načina da pobijedite pirateriju", poručeno je.

Bonus video: