Počinje kampanja protiv nasilja na internetu

Namjera je da se obrazovne institucije aktivno uključe i prilagode procesu izgradnje bezbjednog i inkluzivnog digitalnog društva, koji će voditi računa o savremenim izazovima bezbjednosti na internetu, podizanju svijesti i digitalnoj pismenosti svakog djeteta, roditelja i nastavnika
113 pregleda 0 komentar(a)
nasilje online
nasilje online
Ažurirano: 26.07.2016. 13:46h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović i šef Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks ozvaničiće u srijedu početak kampanje crnogorske Vlade i UNICEF-a "Zaustavimo nasilje online".

Kampanja je dio globalne inicijative "WE protect" kojoj je Crna Gora, zajedno sa 50 država i vodećim IT kompanijama svijeta, 2014. godine, kada je na prvom samitu u Londonu, pod pokroviteljstvom Vlade Velike Britanije, potpisala zajedničku Izjavu kojom se obavezala na preduzimanje konkretnih koraka u borbi protiv seksualne zloupotrebe djece na internetu.

Namjera je da se obrazovne institucije aktivno uključe i prilagode procesu izgradnje bezbjednog i inkluzivnog digitalnog društva, koji će voditi računa o savremenim izazovima bezbjednosti na internetu, podizanju svijesti i digitalnoj pismenosti svakog djeteta, roditelja i nastavnika.

Bonus video: