Teslin vremeplov u budvanskom Starom gradu

Trg između starogradskih crkava i tvrđave Citadele, bio je mali da primi sve zainteresovane, koji su uživali u jedistvenoj multimedijalnoj predstavi
57 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2016. 12:28h

Jedinstvenim multimedijalnim događajem "Teslin vremeplov", ispred starogradske crkve Sveti Ivan, koji je priredila kompnija M:tel, u saradnji sa Opštinom Budva i Grad tetatriom, obilježeno je 160 godina od rođenja jednog od najvećih naučnika Nikole Tesle.

Riječ je o prvoj digitalnoj predstavi posvećenoj Nikoli Tesli u Crnoj Gori, koja je prikazana putem 4D projekcije.

Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umjetnički projekat "Teslin vremeplov", prvi takve vrste kod nas, kako su saopštili iz kompnije m:tel, predstavlja nastavak popularizacije nauke kroz omaž velikanu bez kojeg bi današnji način života bio nezamisliv.

Trg između starogradskih crkava i tvrđave Citadele, bio je mali da primi sve zainteresovane, koji su uživali u jedistvenoj multimedijalnoj predstavi, koja je koristiće nasvremenije digitalne tehnologije otkrila nesvakidašnji način života i djela Nikole Tesle, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta.

"Telekom Srbija i m:tel su naparavili jedinstven multimedijalni događaj koji traje 15 minuta i koji će više puta tokom tri večeri biti emitovani u period od 22 do 24 časa. Vjerujem da će svi posjetioci Budve doći da vide ovu digitalnu predstavu, gdje stičete utisak, kao da vam se Nikola Tesla uživo predstavlja. Zahvaljajum se Opštini Budva i Grad teatru, pšto su nam omogućili da relizujemo upravo ovdje u Starom gradu ovu digitalnu predstavu. Zato smo i odlučili da premijera ovog multimedijalnog događaja, van granica Srbije bude upravo u Budvi", kazao je direktor kompanije m:tel Vladimir Lučić.

Zahvališi se m:tel-u što je premijerno u Budvi prikazao digitalnu predstavu gradonačelnik Budve Srđa Popović je kazao da je ovo samo nastavak dobre saradnje koju lokalna uprava i Grad teatar imaju sa ovom kompanijom.

"Ovo je najbolji dokaz odličnog partnerskog odnosa naše loaklne uprave sa m:telom, gdje u vrijeme špic ljeta, kada je grad pun gostiju, imamo na poklon jedan ovakav multimedijalan događaj, jedinstven na ovim prostorima", kazao je Popović.

Galerija

Bonus video: