Vukić: Nema demokratije dok elita ima veći kapital od obespravljenih građana

"Crna Gora mora da izgradi istinsku parlamentarnu demokratiju, da se o Crnoj Gori pitamo jednako svi, a ne kao godinama unazad određena grupa onih koji diktiraju pravila. To je demokratija, to je bolji život za sve, to je socijalna pravda. To ovaj narod zaslužuje"
109 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Vukić, SNP, Foto: SNP
Dragan Vukić, SNP, Foto: SNP
Ažurirano: 09.11.2018. 16:01h

U Crnoj Gori neće biti demokratije dok god vladajuća elita ima veći kapital od obespravljenih građana, saopštio je sekretara Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP CG Dragan Vukić.

Kako navodi on, jedni pored drugih u ovoj državi danas žive milioneri i porodice koje jedva sastavljaju kraj sa krajem, socijalne razlike su ogromne a srednjeg staleža, "takoreći više i nema".

Vukić ističe da su normalan život, zdravlje i školovanje, postali luksuz za ogroman broj ljudi.

"A vlast? Vlast se ponaša kao da je sve u najboljem redu, kao da smo lideri u region, kao da je se ne tiče što građani jedva krpe kraj sa krajem. Omogućili su jednima da se bogate i da rade šta god hoće, dok druge zastrašuju, izoluju i zanemaruju", piše u saopštenju.

Kako bi zamazali oči "ovom nesrećnom narodu" sa manje bolnim temama, dodaje Vukić, falsifikuju istoriju, brišu posvetu iz Gorskog vijenca po kojem nas svijet poznaje, a sad se i odriču onog koji ga je stvorio.

"Zašto, zarad čega? Zarad prikrivanja sopstvenog neznanja i nemoći?".

"Crna Gora mora da izgradi istinsku parlamentarnu demokratiju, da se o Crnoj Gori pitamo jednako svi, a ne kao godinama unazad određena grupa onih koji diktiraju pravila. To je demokratija, to je bolji život za sve, to je socijalna pravda. To ovaj narod zaslužuje", zaključuje se u saopštenju sekretara Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP CG Dragana Vukića.

Bonus video: