Huawei tuži T-Mobile

U žalbi je Huawei naveo da je T-Mobile koristio Huawei-jevu patentiranu mrežnu tehnologiju bez plaćanja, kao i da je Huawei ponudio licencu za svoje patente američkom operateru
1 komentar(a)
Huawei, Foto: Reuters
Huawei, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2016. 11:03h

Huawei je podnio tužbu protiv T-Mobile za kršenje njegovih patenata 4G bežične mrežne usluge. Wall Street Journal je prvi objavio vest o ovoj tužbi.

U žalbi je Huawei naveo da je T-Mobile koristio Huawei-jevu patentiranu mrežnu tehnologiju bez plaćanja, kao i da je Huawei ponudio licencu za svoje patente američkom operateru. Dvije kompanije, međutim, nijesu mogle da naprave dogovor.

T-Mobile nije jedina kompanija koju je Huawei nedavno tužio. Prije dva mjeseca, kompanija Huawei je dovoljno porasla i postala treći najveći proizvođač smartfon uređaja na svijetu, a tada je tužila i Samsung zbog upotrebe njegovih 11 standardnih patenata. Tužba je navodno rezultat raspada pregovora o licenciranju sa Huawei-jevim obrazloženjem da mu nije isplaćen honorar za upotrebu patenata.

Ovo nije prvi put ni da Huawei i T-Mobile pokreću tužbe jedan protiv drugog, budući da je T-Mobile prije dvije godine podnio tužbu pri saveznom sudu, navodeći da je Huawei ukrao poslovne tajne oko robota za mobilno testiranje.

T-Mobile odbija da iznese komentar na aktuelnu tužbu.

Bonus video: