Podgorički interpol realizovao tri ekstradicije

Iz Uprave policije su kazali da su službenici podgoričkog Interpola zajedno sa kolegama iz Posebne jedinice (PJP) realizovali ekstradiciju iz Francuske u Crnu Goru, Bakira Matovića (39) iz Rožaja
150 pregleda 0 komentar(a)
Izručenje, Foto: Shutterstock
Izručenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2018. 15:52h

Službenici podgoričkog Interpola realizovali su ekstradicije tri osobe, koje se potražuju po međunarodnim potjernicama, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da su službenici podgoričkog Interpola zajedno sa kolegama iz Posebne jedinice (PJP) realizovali ekstradiciju iz Francuske u Crnu Goru, Bakira Matovića (39) iz Rožaja.

Kako je saopšteno, Matović se potražuje po međunarodnoj potjernici Crne Gore radi izdržavanja kazne zatvora od pet godina zbog ubistva u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako su rekli iz policije, on je u novembru 2012. godine u Rožajama to djelo počinio na štetu R.E. u koga je ispalio pet metaka, od kojih su ga tri pogodila i nanijela mu teške tjelesne povrede.

Kako se navodi, realizovana je ekstradicija iz Crne Gore u Mađarsku Bojana Majstorovića (36) iz Srbije.

Majstorović se, kako je saopšteno, potražuje po potjernici mađarskog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od godinu zbog krijumčarenja ljudi.

„Iz Crne Gore u Srbiju službenici Interpola Podgorica i PJP su ekstradirali Petra Putnika (46) iz Srbije, koji se potražuje po potjernici beogradskog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci zbog poreske utaje“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: