Dedeić i Alković uhapšeni u Holandiji po potjernici podgoričkog Interpola

623 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2018. 16:09h

Dejan Dedeić (27) iz Cetinja i Kemal Alković (52) iz Podgorice, koje potražuje podgorički Interpol, uhapšeni su u Holandiji, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da se Dedeić potraživao radi izdržavanja kazne zatvora od četiri godine i 10 mjeseci koja mu je izrečena zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Kako se navodi, on je u Holandiji uhapšen zbog falsifikovanja, gdje je i osuđen na kaznu zatvora od dva mjeseca.

Alković se, kako su rekli iz policije, potražuje po međunarodnoj potjernici podgoričkog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od godinu dana i dva mjeseca zbog teške krađe u pokušaju.

„On je uhapšen u Amsterdamu tokom akcije presjecanja lanca trgovine narkoticima“, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz policije, na graničnom prelazu Kula, službenici rožajske policije uhapsili su E.N. (50) iz Skoplja.

Iz policije su rekli da se E.N. potražuje po međunarodnoj potjernici Interpola Prag radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog pranja novca, falsifikovanja i mijenjanja podataka iz javnih isprava.

Navodi se da su službencii kotorske policije uhapsili Maria Beganovića (24) iz Srbije.

On se, kako su kazali iz policije, potražuje po potjernici beogradskog Interpola radi izdržavanja kazne zatvora od tri godine zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i radi obezbjeđenja njegovog prisustva u vođenju krivičnog postupka zbog neovlašćenog posjedovanja opojnih droga.

Bonus video: