U "Vijestima" čitajte: DPS plaše Katnićem; Dužni milione, a ne diraju ih; Opasne materije nijesu nađene

Za isplate naknada majkama sa troje i više djece za jun i jul biće potrebno 12 miliona eura, koliko je za tu svrhu opredijeljeno budžetom za cijelu 2016. godinu
66 pregleda 0 komentar(a)
Naslovna 11. jun, Foto: Vijesti
Naslovna 11. jun, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.06.2016. 06:15h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • DPS plaše Katnićem

Poslanici SDP-a, Demosa i URA dostaviće u ponedjeljak Predlog izmjena zakona o specijalnom tužilaštvu, koji propisuje da ono preuzme krivično gonjenje povreda izbornog prava, što je jedan od koraka u cilju obezbjeđivanja slobodnih izbora.

  • Ranko uštedio gotovo 7.000 eura

U posljednjoj punoj godini predsjedavanja Skupštinom Crne Gore, Ranko Krivokapić uspio je da uštedi više od 6.800 eura, može se zaključiti iz njegovog imovinskog kartona za 2015.

  • Zaradio 19.701 eura, a stan nema

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović prošle godine je zaradio 19.701 euro.

  • Udaraju na one koji ih kritikuju

"Zaštita radnih mjesta i nezavisnosti novinara od vlasnika medija" - pravi je motiv zbog čega je DPS tražio da se skupštinski odbor, koji će pratiti istrage napada na novinare, bavi autonomijom i nezavisnošću medija i novinara.

  • Niži porez i kad su bili u Norveškoj

Kreditiranje stranih osnivača ili povezanih firmi od kompanija koje posluju u Crnoj Gori i način tumačenja međunarodnih sporazuma koji se odnose na izbjegavanje dvostrukog oporezivanja, dva su problema o kojima se rijetko i malo govori u javnosti, a aktuelizovao ih je slučaj Telekoma, ocijenio je nezavisni poslanik Mladen Bojanić.

Dužni milione, a ne diraju ih

Podaci o poreskim dugovima najvećih dužnika pokazuju da neki od njih godinama nijesu kontrolisani, da nema rješenja o prinudnoj naplati ili da ona nijesu proslijeđivana Centralnoj banci i da im država i dalje dodjeljuje unosne poslove.

  • Odrekli se dva miliona

Akcionari barske Atlas hotels grupe, čiji je većinski vlasnik Zatvoreni investicioni fond Atlas Mont, ostala su bez dva miliona eura koje je najkasnije do 3. februara ove godine trebalo da im uplati arapska kompanija Adria Investment Group Limited.

  • Opasne materije nijesu nađene

Gust dim iz Kombinata aluminijuma uznemirio je juče oko 11 časova mještane sela u okolini Kombinata aluminijuma, nakon što je došlo do požara.

  • Državi fali još oko 48,8 miliona eura

Za isplate naknada majkama sa troje i više djece za jun i jul biće potrebno 12 miliona eura, koliko je za tu svrhu opredijeljeno budžetom za cijelu 2016. godinu.

  • Sveto joj rekao da je dao 890.000 eura

Budvanka Đorđina Marović ispričala je juče u tužilaštvu da ima samo posredna saznanja o novcu koji je njen suprug Svetozar Marović, navodno dao uhapšenom Podgoričaninu Veselinu Mujoviću.

  • Koncert u Crnoj Gori za mene je svečanost

Hitovi Petra Graša "Utorak", "Volim i postojim", "Ni mrvu sriće" kao i mnogi drugi koje je snimio tokom 20-ogodišnje karijere, večeras će odjeknuti Pržnu. Uoči nastupa na Brodet festu, pop pjevač je za “Vijesti” pričao o svojoj karijeri, novom albumu, ljubavi...

Pročitajte kolumne Jevrema Brkovića, Nikolle Berishaja, Miodraga Perunovića, Balše Brkovića, Đura Radosavovića.

Uz "Vijesti" danas i dodatak "Art"

Bonus video: