Motonautika uspješno startovala u Crnoj gori

Prvi put u Crnoj Gori postavljena je trkačka staza na koju su došli da se dokažu najbolji domaći piloti skutera na vodi
129 pregleda 1 komentar(a)
skuter, voda
skuter, voda
Ažurirano: 31.05.2016. 15:35h

Prošlog vikenda, inače idilično mirnu plažu Kamenovo, zatresli su zvuci hiljada konjskih snaga sa vode, gdje je održan prvi šampionat Crne Gore u motonautici, trkama plovila sa motorom. Pokrovitelj takmičenja je bio Sportski motonautički savez Crne Gore (SMSCG), a organizatori motonautički klubovi Saveza.

Prvi put u Crnoj Gori postavljena je trkačka staza na koju su došli da se dokažu najbolji domaći piloti skutera na vodi. Takmičenje je održano u 4 discipline, sa 19 takmičara i 38 registracija.

U disciplini GP1 slalom (najjači motori), najbrži je bio Damir Ivanović, koji je 8 bova savladao u rekordnom vrijemenu od 17:76. U istoj disciplini klase GP3 (motori do 200 KS) pobjedio je Danko Raičević, vremenom od 23:84.

U trci na pravcu (drag race) kombinaciju najbržih refleksa i najjače mašine imao je šesnaestogodišnji Nikola Ivanović, koji je bio za nijansu brži od drugoplasiranog Roberta Dedića.

U najtežoj, fizički najzahtjevnijoj, i trci koja vjerovatno najviše znači na bilo kom takmičenju, Runabout GP1, sa 5 krugova po stazi sa 9 krivina, trofej je izvojevao osamnaestogodišnji Miloš Ivanović.

"Veoma smo zadovoljni što smo uspjeli isključivo pregnućem nas iz SMSCG da poslije samo godinu dana od osnivanja, organizujemo nacionalno takmičenje. Sve je stalo u par lijepo provedenih sati na plaži Kamenovo, ali je tome prethodilo mnogo uložene energije da bi sve bilo kako treba. Zadovoljni smo brojem takmičara, činjenicom da je bilo četiri discipline, a iznad svega time da vidimo mlade takmičare koji imaju potencijala da uspješno učestvuju i na međunarodnim takmičenjima", kazao je Darko Prelević, predsjednik SMSCG.

Svojim egzibicijama, skokovima i salto okretima u vazduhu, publiku je oduševio Aleksandar Petrović, trenutno 16. na svjetskoj rang-listi.

“Sve je prošlo skoro idealno, te se posle ovako uspješnog takmičenja nadamo da ćemo održati barem još jedno ove godine i privući pažnju još sponzora. Ovog puta nam je u organizaciji pomogao hotel Mediteran u Bečićima”, kaže Volja Džiković, član organizacionog tima. “Ističem da je ulaskom u Međunarodnu motonautičku uniju prošle godine Crna Gora postala ravnopravni član na međunarodnoj sceni, te će i naši najbolji piloti biti rangirani na svjetskoj rang-listi ove godine. Potpuni uspjeh za motonautiku u Crnoj Gori”.

Bonus video: