KINESKI AUTOBUS BUDUĆNOSTI

Revolucionarno rješenje za nepodnošljive gužve

Učesnici Sajma visoke tehnologije u Pekingu mogli su da se upoznaju sa funkcionisanjem futurističkog autobusa. On radi po principu da "opkoračuje" saobraćajnu traku i samim tim njegovo kretanje ne zavisi od gužvi
78 pregleda 11 komentar(a)
kina autobus budućnosti, Foto: Youtube screenshot
kina autobus budućnosti, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 26.05.2016. 16:08h

Da li želite da izbjegnete saobraćajni kolaps na putu do posla? Nepregledne kolone mogu da postanu prošlost ukoliko se budete vozili kineskim futurističkim autobusom.

Svake godine na ulice Kine izađe novih 20 miliona vozača, što stvara nepodnošljive gužve i zagađenje vazduha. Autobusi gradskog prevoza koji se kreću iznad ostalih učesnika u saobraćaju mogli bi da budu revolucionarno rješenje.

Učesnici Sajma visoke tehnologije u Pekingu mogli su da se upoznaju sa funkcionisanjem futurističkog autobusa. On radi po principu da "opkoračuje" saobraćajnu traku i samim tim njegovo kretanje ne zavisi od gužvi.

Ovaj futuristički autobus bio bi dugačak 60 metara, primao bi 1.400 putnika i radio bi na struju, a jeftinija je opcija od metroa jer ne uključuje kopanje ispod površine zemlje.

Nekoliko kineskih gradova već je uzelo u razmatranje ovo nevjerovatno rešenje, a pekinška kompanija " Transit Explore Bus" izgradiće model i u planu je testiranje već u julu ili avgustu.

Preporučujemo za Vas