Google objavljuje "napravi sam" telefon

Beta verzija ovih telefona predstavljena je 2014, a Google je najavio prodaju prvih primjeraka za 2015. godinu. Kako se to nije desilo, navodno zbog usavršavanja proizvoda, sada je najavljeno da će „Project Ara“ biti predstavljen sljedeće godine
1 komentar(a)
Projekat Ara, Foto: Screenshot (YouTube)
Projekat Ara, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.05.2016. 19:16h

Kompanija Google planira uskoro da objavi "napravi sam" telefone koje će svako od nas moći da prilagođava prema sopstvenim željama i potrebama.

Hoćeš drugačiju kameru? Treba ti bolja tastatura? Nema problema, bar tako tvrde iz Googlea.

Ovaj IT gigant najavio je lansiranje svog novog projekta, nazvanog „Project Ara“, za 2017. godinu.

U okviru ovog projekta biće predstavljeni telefoni čiji će dijelovi moći da se muhenjaju i prilagođavaju potrebama korisnika. Cilj cijele priče je da korisnik sam izvuče najbolje od svog telefona, kao i da na taj način produži trajanje baterije, aktivirajući samo one opcije i delove telefona koji mu zaista trebaju.

Zbog toga je Google na ovom projektu sarađivao sa kompanijama kao što su Micron, Panasonic, Toshiba, Sony i iHealth kako bi ponudio što više kvalitetnijih sadržaja svojim korisnicima.

Beta verzija ovih telefona predstavljena je 2014, a Google je najavio prodaju prvih primjeraka za 2015. godinu. Kako se to nije desilo, navodno zbog usavršavanja proizvoda, sada je najavljeno da će „Project Ara“ biti predstavljen sljedeće godine.

Bonus video: